Skip to main content

Θεσσαλονίκη Μαζί για ασφάλιση μαθητών: Βαρκούλες αρμενίζουν κυριολεκτικά

Κριτική στον δήμο Θεσσαλονίκης για την απόφαση να υπάρξει ασφάλιση των μαθητών από σωματική βλάβη στο σχολείο ή τις εκδρομές.

Σκληρή κριτική ασκεί η παράταξη Θεσσαλονίκη Μαζί αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας στα σχολεία του δήμου από τη διοίκηση Ζέρβα.

Ο λόγος είναι η πρωτοβουλία της αντιδημάρχου Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου να προβεί στην ασφάλιση των μαθητών των σχολείων της Θεσσαλονίκης από σωματική βλάβη κατά την παραμονή τους στο σχολείο, τις εκδρομές και τις λοιπές εκδηλώσεις.

«Στο βαθύ μέσο της πανδημίας, η πρώτη σκέψη της Αντιδημάρχου και του Δημάρχου είναι να ασφαλίσουν τα παιδιά μας από έναν κίνδυνο που έχει ελαχιστοποιηθεί, καθώς τα σχολεία παραμένουν κλειστά το μεγαλύτερο διάστημα της σχολικής χρονιάς που τρέχει και δεν πέρασε καν από το μυαλό τους να δώσουν τα χρήματα αυτά για να προμηθευτούν τεστ, που θα έπρεπε να κάνουν σε εκπαιδευτικούς και παιδιά για τις λίγες ημέρες που προσχηματικά η κα Κεραμέως ανοίγει τα σχολεία», αναφέρει η παράταξη.

«Να τονίσουμε στην Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο, ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία για την οποία πανηγυρίζει και δεν είναι νόμιμη και δεν προάγει το δημόσιο χαρακτήρα της παιδείας και της υγείας.

Δεν είναι νόμιμη και χρήζει ελέγχου από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.

Τέλος, την καλούμε να επικεντρώσει τις δυνάμεις της για να οργανώσει την διενέργεια απαραίτητων για την υγεία των μαθητών και εκπαιδευτικών τεστ σε συνεργασία μάλιστα και με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής που κάλλιστα θα μπορούσε να διαθέσει τα δημοτικά ιατρεία όλο αυτό το διάστημα για τη διενέργεια τεστ», σημειώνει η παράταξη της αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Κι ενώ τα κρούσματα στα σχολεία έχουν ήδη αρχίσει να παίρνουν επικίνδυνα την ανιούσα και στην Αθήνα τα έκλεισαν άρον άρον, στη Θεσσαλονίκη βαρκούλες αρμενίζουν κυριολεκτικά.

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόεδρος της Α΄βάθμιας Σχολικής Επιτροπής και Πρόεδρος της Β΄βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, εκπαιδευτικός κα Δήμητρα Ακριτίδου προβαίνει σε ασφάλιση, κατά την από 18/1/21 και μεσούσης της πανδημίας, ανακοίνωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, των μαθητών των σχολείων της Θεσσαλονίκης από σωματική βλάβη κατά την παραμονή τους στο σχολείο, τις εκδρομές και τις λοιπές εκδηλώσεις.

Παραλείπει βέβαια, να μας αναφέρει το κόστος της ασφάλισης για το Δήμο και από ποιόν ακριβώς κωδικό του προυπολογισμού νομιμοποιείται να την πληρώσει όπως και για τη χρονική διάρκεια αυτής. Ετήσια;

Ωστόσο, αυτό που μας εξοργίζει είναι ο τρόπος σκέψης των διοικούντων στο Δήμο Θεσσαλονίκης!

Στο βαθύ μέσο της πανδημίας, η πρώτη σκέψη της Αντιδημάρχου και του Δημάρχου είναι να ασφαλίσουν τα παιδιά μας από έναν κίνδυνο που έχει ελαχιστοποιηθεί, καθώς τα σχολεία παραμένουν κλειστά το μεγαλύτερο διάστημα της σχολικής χρονιάς που τρέχει και δεν πέρασε καν από το μυαλό τους να δώσουν τα χρήματα αυτά για να προμηθευτούν τεστ, που θα έπρεπε να κάνουν σε εκπαιδευτικούς και παιδιά για τις λίγες ημέρες που προσχηματικά η κα Κεραμέως ανοίγει τα σχολεία.

Οι λοιμωξιολόγοι τονίζουν κάθε μέρα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης την ανάγκη να γίνονται τεστ στα σχολεία.

Να τονίσουμε στην Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο, ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία για την οποία πανηγυρίζει και δεν είναι νόμιμη και δεν προάγει το δημόσιο χαρακτήρα της παιδείας και της υγείας.
Δεν είναι νόμιμη και χρήζει ελέγχου από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.

Τέλος, την καλούμε να επικεντρώσει τις δυνάμεις της για να οργανώσει την διενέργεια απαραίτητων για την υγεία των μαθητών και εκπαιδευτικών τεστ σε συνεργασία μάλιστα και με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής που κάλλιστα θα μπορούσε να διαθέσει τα δημοτικά ιατρεία όλο αυτό το διάστημα για τη διενέργεια τεστ»