Skip to main content

Θεσσαλονίκη Μαζί:Ευκαιριακή αντιμετώπιση προβλημάτων στη σχολική στέγη

Η δημοτική παράταξη κατηγορεί τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης για «ευκαιριακή αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων στη σχολική στέγη».

Βολές κατά της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης εξαπολύει η παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί» με αφορμή το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος στην Κλεάνθους, στην Κάτω Τούμπα και τη μεταφορά των μαθητών σε άλλα σχολεία.

«Στον ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης και της λειτουργίας των σχολείων, αναμέναμε την έγκαιρη και υπεύθυνη αντίδραση από τους Αντιδημάρχους Παιδείας και Τεχνικών Έργων υπό την καθοδήγηση του Δημάρχου Κ.Ζέρβα» αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης της Κατερίνας Νοτοπούλου, στην οποία προστίθεται: «Αντ' αυτού, διαπιστώνουμε την ευκαιριακή αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων σε σχολική στέγη και την ανεπαρκή λειτουργία των σχολικών επιτροπών που έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό και επικίνδυνο πλέον περιβάλλον στα σχολεία της πόλης καθώς δημιουργούν δυσεπίλυτα προβλήματα στη λειτουργία της εκπαίδευσης, στο σύνολό της».

«Είμαστε δίπλα στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, για την εύρεση λύσεων που δεν θα διαταράξουν στη μέση της σχολικής χρονιάς τόσο τη ζωή των μαθητών, όσο και την εκπαιδευτική διαδικασία» καταλήγει η δημοτική παράταξη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί»:

Συμμεριζόμαστε την αγωνία των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων μπροστά στον κίνδυνο να κλείσουν τρία σχολεία στην Κάτω Τούμπα και να χάσουν τα μαθήματά τους εν μέσω σχολικής χρονιάς οι μαθητές.

Το πρόβλημα του σχολικού συγκροτήματος της Κλεάνθους στην Κάτω Τούμπα, δεν είναι τεχνικό.

Η απαραίτητη ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτηρίων της πόλης χρειάζεται έγκαιρο προγραμματισμό, ώστε να μην αναστατώνεται η εκπαιδευτική διαδικασία.

Από την πλευρά του δήμου Θεσσαλονίκης για ακόμη μία φορά, αναδεικνύεται το κενό που υπάρχει ανάμεσα στην εξουσία και στην αποτελεσματική διοίκηση.

Η παράταξη "Θεσσαλονίκη Μαζί" το επισήμανε και το ανέδειξε την στιγμή που έπρεπε.

Ειδικά στον ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης και της λειτουργίας των σχολείων, αναμέναμε την έγκαιρη και υπεύθυνη αντίδραση από τους Αντιδημάρχους Παιδείας και Τεχνικών Έργων υπό την καθοδήγηση του Δημάρχου Κ.Ζέρβα.

Αντ' αυτού, διαπιστώνουμε την ευκαιριακή αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων σε σχολική στέγη και την ανεπαρκή λειτουργία των σχολικών επιτροπών που έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό και επικίνδυνο πλέον περιβάλλον στα σχολεία της πόλης καθώς δημιουργούν δυσεπίλυτα προβλήματα στη λειτουργία της εκπαίδευσης, στο σύνολό της.

Είμαστε δίπλα στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, για την εύρεση λύσεων που δεν θα διαταράξουν στη μέση της σχολικής χρονιάς τόσο τη ζωή των μαθητών, όσο και την εκπαιδευτική διαδικασία.