Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μαζικά στις κάλπες οι φαρμακοποιοί για το νέο ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου

Στην εκλογική αναμέτρηση, το αποτέλεσμα της οποίας αναμένεται να γίνει γνωστό στις 9 το βράδυ, συμμετέχουν συνολικά τέσσερις παρατάξεις

Μαζική είναι η συμμετοχή των φαρμακοποιών της Θεσσαλονίκης στις αρχαιρεσίες που διεξάγονται σήμερα για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου της πόλης.

Περισσότερα από 650 από τα περίπου 1.300 μέλη έχουν ήδη προσέλθει στις κάλπες που άνοιξαν στις 7.30 το πρωί στα δύο εκλογικά τμήματα που έχουν στηθεί στα γραφεία του συλλόγου, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 173-175, για να εκλέξουν τη διοίκηση της επόμενης τριετίας. Οι φαρμακοποιοί καλούνται να εκλέξουν 9 μέλη για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΣΘ, ένα τακτικό και ένα αναπληρωματικό μέλος για το Πειθαρχικό Συμβούλιο και 12 τακτικούς και 12 αναπληρωματικούς αντιπροσώπους για τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

Στην εκλογική αναμέτρηση συμμετέχουν συνολικά τέσσερις παρατάξεις, μία περισσότερη σε σχέση με τις προηγούμενες αρχαιρεσίες. Πρόκειται για την Αδέσμευτη Συνδικαλιστική Παράταξη Φαρμακοποιών (ΑΣΠΦ) με επικεφαλής τον νυν πρόεδρο, Διονύση Ευγενίδη, ο οποίος φέρεται και ως φαβορί, τη Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Φαρμακοποιών, της οποίας ηγείται ο Δημήτρης Μπράχος, την Κίνηση Νέων και Ενωμένων Φαρμακοποιών (ΚΙΝΕΦ) με υποψήφιο πρόεδρο τον Χαράλαμπο Σαρδέλη και τη νεοσύστατη Φαρμακευτική Συνεργασία, που κατέρχεται για πρώτη φορά τις εκλογές χωρίς επικεφαλής.

Οι κάλπες έχει προγραμματιστεί να κλείσουν στις 20:00 και τα αποτελέσματα αναμένεται να βγουν περίπου μία ώρα αργότερα.