Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μαζική πορεία φοιτητών κατά του νομοσχεδίου για τα πανεπιστήμια

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μαθητές, εκπαιδευτικοί, πολιτικές οργανώσεις της αριστεράς και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Σε νέα, μαζική κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ προχώρησαν σήμερα φοιτητικοί και μαθητικοί σύλλογοι στη Θεσσαλονίκη.

Με αφετηρία το άγαλμα Βενιζέλου, πλήθος διαδηλωτών πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ζητώντας την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου και την επαναλειτουργία των σχολών με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Η πανεπιστημιακή αστυνομία, οι διαγραφές φοιτητών και η βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ είναι μερικά από τα επίμαχα σημεία του σχεδίου νόμου για τα οποία αντιδρούν οι διαδηλωτές.

Η πορεία κατέληξε στο ΥΜΑΘ, όπου διαδηλωτές κόλλησαν στο κτήριο χαρτί που ανέγραφε: «Υπουργείο κλειστών Πανεπιστημίων και Ιδιωτικών Κολλεγίων».



Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, ομοσπονδίες γονέων, πολιτικές οργανώσεις της αριστεράς και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Σημειώνεται πως το νομοσχέδιο ψηφίστηκε χθες κατά πλειοψηφία στην πρώτη του ανάγνωση από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.