Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μαζική συγκέντρωση υγειονομικών κατά της υποχρεωτικότητας

Οι υγειονομικοί αντιδρούν στο μέτρο της αναστολής που θα εφαρμοστεί από 1ης Σεπτεμβρίου - Ένταση επικράτησε όταν θέλησε να πάρει τον λόγο ψυχίατρος.

Μαζική είναι η συμμετοχή των υγειονομικών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει οργανώσει η ΠΟΕΔΗΝ στο Διοικητήριο, στο πλαίσιο της τρίωρης στάσης εργασίας που έχει προκηρύξει ενάντια στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.


Στη συγκέντρωση συμμετέχουν και μέλη της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, αλλά και σωματεία εργαζομένων σε δημόσια νοσοκομεία της περιφέρειας, που έφτασαν καταχειροκροτούμενα.



Οι υγειονομικοί αντιδρούν στο μέτρο της αναστολής που θα εφαρμοστεί από 1ης Σεπτεμβρίου σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως, κάνοντας λόγο για παραβίαση των δημοκρατικών τους δικαιωμάτων και σημειώνοντας ότι οι ίδιοι που κράτησαν όρθιο το ΕΣΥ πλέον θεωρούνται οι μόνοι υπεύθυνοι για τη διασπορά της πανδημίας, τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για την ενίσχυση των νοσοκομείων. Οι εργαζόμενοι ήρθαν με πανό, ενώ πέταξαν και τρικάκια με συνθήματα κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και των αναστολών εργασίας.

 



«Έιμαστε υπέρ του καθολικού εμβολιασμού, αλλά εναντίον της υποχρεωτικότητας», ανέφερε το μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΔΗΝ, Ελένη Μπακιρλή, η οποία εξέφρασε τη διαμαρτυρία της για την αναστολή των αδειών που αποφάσισε για τρίτη φορά η κυβέρνηση για τους ανθρώπους που, όπως είπε, έδωσαν τη ζωή τους έναν χρόνο τώρα. Η κ. Μπακιρλή σημείωσε ότι το διάστημα αυτό δεν έγινε τίποτα για τη δημόσια υγεία και η κυβέρνηση ρίχνει το βάρος μόνο στην ατομική ευθύνη των υγειονομικών.



Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο αντιπρόεδρος της ΕΝΙΘ, Χρήστος Καραχρήστος. Είπε ότι τα εμβόλια είναι δώρο της επιστήμης στην ανθρωπότητα, ωστόσο τόνισε πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να τα χρισιμοποιεί ως μέσο διχόνοιας και επιβολής αντιλαϊκών μέτρων. «Το δικαίωμα των εργαζομένων στη δουλειά είναι αναφαίρετο», ανέφερε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να υιοθετήσει όλα τα μέτρα προστασίας που έχουν προτείνει οι υγειονομικοί, όπως περιορισμό της διασποράς στους χώρους εργασίας και τα μέσα μαζικής μεταφοράς και ενίσχυση του ΕΣΥ με προσλήψεις.



Ένταση επικράτησε όταν θέλησε να πάρει τον λόγο ψυχίατρος από το Ιπποκράτειο, ο οποίος υποστήριξε ότι είναι μέλος πανελλήνιας ένωσης εεγαζομένων, με τους εκπροσώπους των σωματείων να του λένε ότι δεν εκπροσωπεί κανέναν.