Skip to main content

Πυρά Νοτοπούλου σε διοίκηση Ζέρβα για τις συνεδριάσεις των Δ.Σ.

Η παράταξη της αντιπολίτευσης κατηγορεί τη διοίκηση Ζέρβα ότι δεν είχε πρόθεση να υπάρξει διάλογος με νηφαλιότητα στο δημοτικό συμβούλιο.

Σκληρή κριτική για τη διαχείριση της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης κάνει η παράταξη της Κατερίνας Νοτοπούλου με αφορμή τα όσα συνέβησαν κατά τη χθεσινή διασικασία.

«Ένα Δημοτικό Συμβούλιο που έχει καταλήξει με ευθύνη του Δημάρχου να συνεδριάζει "για τα μάτια του κόσμου"», αναφέρει η παράταξη Θεσσαλονίκη Μαζί σε σημερινή της καταγγελία αναφέροντας πως «στη μία τα μεσάνυχτα και ενώ οι περισσότεροι Σύμβουλοι είχαν αποσυρθεί ,μετά από την εξαντλητική πολύωρη Συνεδρίαση ,φάνηκε ξεκάθαρα πως η Διοίκηση δεν είχε πρόθεση να υπάρξει διάλογος με νηφαλιότητα».

Μάλιστα η παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί», διαμαρτυρήθηκε έντονα, προτείνοντας στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου την διακοπή της Συνεδρίασης και την εκ νέου σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε καθορισμένο χρονικό διάστημα ,με θέμα τον ετήσιο απολογισμό της Διοίκησης .

«Καταγγείλαμε τη μεθοδευμένη απαξίωση της διαδικασίας. Είναι καιρός να σταματήσει η υπονόμευση του θεσμού και του διαλόγου. Η άρνηση της Διοίκησης για την προβολή της Συνεδρίασης από την Δημοτική Τηλεόραση  με προσχηματικές και ανυπόστατες δικαιολογίες, η έλλειψη ευελιξίας και άρνησης –επί της ουσίας- διαλόγου, στερούν από τους πολίτες την ενημέρωση και από το Δημοτικό Συμβούλιο τον πραγματικό του ρόλο.Φαίνεται όμως ότι το «αυτί τους δεν ιδρώνει».

Ο Πρόεδρος ,αγνοώντας –ως φαίνεται-τον θεσμικό ρόλο του θεματοφύλακα της δημοκρατικής διαδικασίας υποτάσσεται στην άρνηση του Δημάρχου ,ιδίως όταν –όπως χθες-κατατίθεται με εκνευρισμό και πολιτική απαξίωση.

Επιμένουμε στη σύγκληση δια ζώσης του ΔΣ έστω με εκπροσώπους από κάθε παράταξη, κατά το πρότυπο του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Επιμένουμε στην απ'ευθείας μετάδοση του Δημοτικού Συμβουλίου από τη Δημοτική Τηλεόραση.

Επιμένουμε στην τακτική σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου ,με στόχο την ουσιαστική συζήτηση και την κατάθεση όλων των απόψεων.

Επιμένουμε :«όλα στο φως».

Όσο λοιπόν αυτοί που διοικούν, επιμένουν να ευτελίζουν το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου, τόσο εμείς θα τον υπερασπιζόμαστε.

Όσο επιμένουν να κρύβουν τα πεπραγμένα  της Διοίκησής τους κάτω από το χαλί, τόσο εμείς θα το σηκώνουμε ,αναδεικνύοντάς τα.

Η Διοίκηση του Δήμου  δεν ασκείται με δελτία τύπου, αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα ,φωτογραφίες και επικοινωνία κενή περιεχομένου.

Είναι διάλογος ,σχέδιο και δουλειά. Άγνωστες λέξεις για τη Διοίκηση του Κ. Ζέρβα», καταλήγει η παράταξη.