Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Με 15 ραντεβού έκανε πρεμιέρα το εμβολιαστικό κέντρο στο ΠΑΜΑΚ (φωτο)

Το εμβολιαστικό στήθηκε στο φουαγιέ του ΠΑΜΑΚ σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές, με έναν γιατρό και 3 νοσηλευτές - Αναλόγως ζήτησης το πρόγραμμα

Με 15 ραντεβού ξεκίνησε σήμερα τη λειτουργία του το εμβολιαστικό κέντρο εντός του Πανεπιστημίου Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη. Το εμβολιαστικό έχει στηθεί στο φουαγιέ του ιδρύματος σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές, με έναν γιατρό και 3 νοσηλευτές, διαθέτοντας αίθουσα αναμονής αλλά και και ιατρείο όπου πραγματοποιείται ο εμβολιασμός.

Ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ Στυλιανός Κατρανίδης δήλωσε στη Voria.gr ότι το Πανεπιστήμιο πήρε αυτή την πρωτοβουλία σε συνεργασία με την 3η Υγειονομική Περιφέρεια προκειμένου να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια των δια ζώσης μαθημάτων και να συμβάλει στην προσπάθεια να ενισχυθεί το τείχος ανοσίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ποσοστά εμβολιασμένων και νοσησάντων φοιτητών στο πανεπιστημιακό ίδρυμα φτάνουν το 78%, με το μεγαλύτερο ποσοστό να αφορά τους εμβολιασμένους. Με τη δημιουργία του κέντρου, όπως είπε, στόχος είναι να αυξηθούν περαιτέρω, ενώ τα ποσοστά στο διδακτικό προσωπικό είναι στο 92% και στο διοικητικό στο 90%.

Το εμβολιαστικο κέντρο θα είναι ανοικτό 8:30 με 14:30, ωστόσο ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν θα λειτουργεί κάθε ημέρα, κάτι που θα εξαρτηθεί από το ενδιαφέρον που θα δείξουν οι φοιτητές.

Για αυτήν την εβδομάδα θα λειτουργήσει αύριο Πέμπτη και πιθανότατα την Παρασκευή. «Θα είναι ανοικτό και θα παραμείνει εδώ όσο υπάρχει ενδιαφέρον από τους φοιτητές», επισήμανε ο πρύτανης.