Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Είχαν αποπειραθεί να διαρρήξουν ξανά το κατάστημα στη Μοναστηρίου (video)

Με αλεξίσφαιρα γιλέκα που έφεραν το σήμα της ΕΛΑΣ μπούκαραν οι τέσσερις δράστες στο κατάστημα της Μοναστηρίου - Ποιο ήταν το μοιραίo λάθος τους

Αλεξίσφαιρα γιλέκα που έφεραν πάνω τους το σήμα της ΕΛ.ΑΣ. φορούσαν οι τέσσερις δράστες που μπούκαραν το πρωί της Τετάρτης στο κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας στην οδό Μοναστηρίου στη Θεσσαλονίκη, ενώ είχαν στα χέρια τους ένα ψεύτικο πιστόλι (ρέπλικα) και μαχαίρια.

Διαβάστε σχετικά - Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις ληστών που είχαν ταμπουρωθεί σε κατάστημα στη Μοναστηρίου (videos)

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, έξω από το κατάστημα υπήρχε και πέμπτο άτομο που εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου και μόλις αντιλήφθηκε την επέμβαση της αστυνομίας έσπευσε να εξαφανιστεί.

Οι τέσσερις δράστες εισέβαλαν σήμερα το πρωί στο κατάστημα φωνάζοντας «ληστεία» στον έντρομο υπάλληλο Πακιστανικής καταγωγής, ενώ αμέσως μετά έκοψαν τα καλώδια από την κάμερα ασφαλείας που λειτουργούσε εντός του καταστήματος και η οποία κατέγραφε τις κινήσεις τους.

Αυτό όμως έμελλε να είναι το μοιραίο λάθος τους, καθώς η κοπή των καλωδίων του καταγραφικού συστήματος ενεργοποίησε τον συναγερμό και αμέσως έκλεισαν τα ρολά ασφαλείας του καταστήματος με αποτέλεσμα οι επίδοξοι ληστές να εγκλωβιστούν στο εσωτερικό του. Όταν άρχισε να χτυπάει ο συναγερμός γείτονες ειδοποίησαν την αστυνομία.

Οι τρεις δράστες είναι Έλληνες Ρομά και ο τέταρτος Αλβανός και, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι ίδιοι φέρονται να προσπάθησαν να διαρρήξουν το συγκεκριμένο κατάστημα και τις προηγούμενες μέρες, όπως φαίνεται στα video που εξασφάλισε η Voria.gr.

Σε δύο από αυτά διακρίνονται δύο άντρες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και γιλέκα από αυτά που φορούν οι υπάλληλοι καθαριότητας των δήμων να μετακινούν έναν κάδο ανακύκλωσης και να τοποθετηθούν χαρτοκιβώτια στο εσωτερικό του, ενώ ένας τρίτος χτυπά το κατεβασμένο στόρι, προσπαθώντας πιθανόν να το σηκώσει. Εκείνο το βράδυ, λένε οι πληροφορίες, τους αντιλήφθηκε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και έσπευσε σε αυτό, οπότε οι δράστες πρόλαβαν και έφυγαν.

Σε άλλο βίντεο, που επίσης εξασφάλισε και παρουσιάζει η Voria, και είναι δύο μέρες πριν από την παραπάνω νυχτερινή αποτυχημένη απόπειρα, διακρίνεται ένα άτομο με σκούρα ρούχα και επίσης καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, να πλησιάζει στο κατάστημα και για κάποια λεπτά να κάνει αναγνώριση του χώρου.