Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Με δανεικό προσωπικό η νέα ΜΕΘ με 17 κλίνες

Επικοινωνιακά τρικ χαρακτήρισε τα όσα αναφέρονται από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Θεσσαλονίκης.

Με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών της Θεσσαλονίκης Δάφνη Κατσίμπα.

Η κ. Κατσίμπα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, άφησε αιχμές στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, λέγοντας ότι ενώ τονίστηκε από τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη ότι έχει προσληφθεί παραπάνω προσωπικό στα νοσοκομεία από ό,τι χρειάζεται, «το προσωπικό των 2.500 υγειονομικών που είναι να έρθει – γιατί ακόμη δεν το έχουμε δει – είναι προσωρινό προσωπικό ενώ μας λείπουν περίπου 30.000 θέσεις μόνιμου προσωπικού καθώς έχουμε κενές οργανικές θέσεις. Οι  381 γιατροί δε, που δεν τους έχουμε δει ακόμη, είναι προσωρινοί, την ώρα που χρειαζόμαστε γύρω στους 8.000 μόνιμους, διότι υπάρχουν 6.500 οργανικές θέσεις».

Μάλιστα επισήμανε ότι οι γιατροί ακόμα δεν έχουν όλα τα κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας, ενώ πρόσθεσε ότι «δεν έχουν γίνει Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, κι αν υπάρχουν δεν υπάρχει προσωπικό για να τις στελεχώσει».

Αναφερόμενη ειδικότερα στην αύξηση των ΜΕΘ που επισημαίνεται στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, η κ. Κατσίμπα είπε πως «δεν υπάρχει προσωπικό για να λειτουργήσουν αυτές. Να σας πω για τη Θεσσαλονίκη; Εδώ άνοιξε μια εντατική με 17 κρεβάτια, με δανεικό προσωπικό εκ των ενόντων και έναν έμπειρο γιατρό από την Εντατική του ΑΧΕΠΑ και αυτή τη στιγμή με το ζόρι, λειτουργούν πέντε κρεβάτια».

Όπως είπε όλα τα στοιχεία που δίνονται είναι «επικοινωνιακά τρικ», τα οποία αναφέρονται για τους δημοσιογράφους και για τον κόσμο που μένει στα σπίτια του και αγανακτούν εμάς που βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή και χρειαζόμαστε στοιχειώδη εξοπλισμό για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση. Ανά πάσα στιγμή δεν ξέρουμε πόσα κρεβάτια θα χρειαστούν, τα ΚΕΠ είναι χωρίς παθολόγους διότι αποδυναμώνουν τις παθολογικές κλινικές αφήνοντας άλλα περιστατικά πίσω».

Για όλους αυτούς τους λόγους οι νοσοκομειακοί γιατροί αναμένεται να πραγματοποιήσουν νέα κινητοποίηση στα προαύλια των νοσοκομείων στις 28 Απριλίου.