Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πλήθος πιστών στη λιτανεία των εικόνων για τον Άγιο Δημήτριο (video)

Σε κλίμα κατάνυξης η λιτανεία των εικόνων της Παναγίας «Γεροντίσσης» και του Αγίου Δημητρίου και των λειψάνων του Πολιούχου

Σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε η λιτανεία των εικόνων της Παναγίας «Γεροντίσσης» και του Αγίου Δημητρίου και των λειψάνων του Πολιούχου, στη Θεσσαλονίκη.

Πλήθος πιστών βρέθηκαν από το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου για τη λιτανεία με την οποία ξεκίνησε ουσιαστικά ο τριήμερος εορτασμός για την 26η και 28η Οκτωβρίου. Στον ιερό ναό έφτασε λίγο μετά τις 10:30 ο μητροπολίτης Άνθιμος μετά την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό.

Τις ιερές εικόνες μετέφεραν στρατιωτικά οχήματα, με τους πιστούς να ακολουθούν.

Για πρώτη φορά η λιτανεία διήλθε από τον αύλειο χώρο του Διοικητηρίου. Τις ιερές εικόνες και τη Λάρνακα με τα λείψανα του Πολιούχου υποδέχθηκε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης.

Στη δέηση, στην είσοδο του Διοικητηρίου παρέστησαν, ακόμη, η Διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κ. Μαρία Αντωνίου και υπάλληλοι του Τομέα και των Διευθύνσεων που στεγάζονται στο κτήριο.

Έπειτα συνεχίστηκε η λιτανεία στην οποία βρέθηκε ο δήμαχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, η περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, και πλήθος βουλευτών και πολιτευτών της πόλης.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο: