Skip to main content

Έπαρση της ελληνικής σημαίας στον Λευκό Πύργο για τον εορτασμό της Θεσσαλονίκης (video)

Με κάθε επισημότητα η τελετή έπαρσης της ελληνικής σημαίας στον Λευκό Πύργο- Πανηγυρικές βολές από τη φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ, τα μηνύματα από Καλαφάτη, Ζέρβα

Χωρίς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελαροπούλου- που ενώ ήταν προγραμματισμένο τελικά δεν παρέστη- πραγματοποιήθηκε η πανηγυρική τελετή έπαρσης της σημαίας στον Λευκό Πύργο παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρου.

Τιμητικό άγημα της ΣΣΑΣ έψαλλε τον εθνικό ύμνο υπό τους ήχους της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού ενώ από τη φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ έριχνε πανηγυρικές βολές.

Στις δηλώσεις του μετά την έπαρση της σημαίας ο κ. Καλαφάτης αναφέρθηκε στην συμπλήρωση 110 χρόνων όπου «η επέλαση του ελληνικού στρατού ανάγκασε τους Οθωμανούς να παραδώσουν τη Θεσσαλονίκη».

Ο υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης τόνισε το αξιόμαχο της χώρας επισημαίνοντας ότι «ενωμένοι οι Έλληνες θα αποτρέψουν και θα αποκρούσουν αν χρειαστεί οποιαδήποτε απόπειρα τετελεσμένων εναντίον της κυριαρχίας μας».

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι «τιμούμε 110 χρόνια μετά όλους όσοι αγωνίστηκαν για να γίνει η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία ελεύθερη».

Τέλος, να σημειωθεί ότι στην έπαρση της σημαίας παρευρέθηκαν ο ΑΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο ΑΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο ΑΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Διοικητής του Γ’ ΣΣ Αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου.