Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κατάθεση στεφανιών στο μνημείο του Εργάτη από το ΕΚΘ

«Σ’ αυτή την απεργία, τιμούμε όλους τους εργαζόμενους που δεν σταμάτησαν να εργάζονται καθημερινά για το γενικό καλό», επισήμανε ο ταμίας του ΕΚΘ.

Με κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Εργάτη αντί για την πραγματοποίηση διαμαρτυρίας τίμησε φέτος κατ’ εξαίρεση το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης τον εορτασμός της Πρωτομαγιάς.

Μετά την κατάθεση, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής και οι συγκεντρωθέντες φώναξαν «Αθάνατοι».

«Σ’ αυτή την απεργία, τιμούμε όλους τους εργαζόμενους που δεν σταμάτησαν να εργάζονται καθημερινά για το γενικό καλό και την εξυπηρέτηση του κόσμου, όλους τους εργαζόμενους που έβαλαν πλάτη παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες, τους εργαζόμενους σε διάφορους κλάδους αλλά και στη δημόσια υγεία που έχουν αναμετρηθεί με τις δικές τους δυνάμεις, φέρνοντας στην επιφάνεια την τεράστια σημασία του δημόσιου συστήματος υγείας και την ενίσχυσή του, με πραγματικές και μετρήσιμες προσλήψεις», τόνισε στην ομιλία του ο Παναγιωτης Παγώνης, ταμίας του ΕΚΘ.

Ο κ. Παγώνης τόνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι εν μέσω πανδημίας γίνεται προσπαθεια να απεμπολίσουν εργατικά δικαιώματα τα οποία τις προηγούμενες δεκαετίες είχαν κατακτηθεί με αίμα και πόνο. «Αυτή η Πρωτομαγιά θα είναι σημαντική για εμάς και τι θα ξεκινήσουμε από πολύ χαμηλά για να Κατακτήσουμε και πάλι όλα αυτά», υπογράμμισε.