Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Με μάσκες και αντισηπτικά οι μαθητές στα σχολεία (φωτο)

Χαμόγελα, παιδικές φωνές, αλλά και αγκαλιές μεταξύ των συμμαθητών που είχαν καιρό να συναντηθούν ήταν το κλίμα έξω από τα σχολεία της Ικτίνου.

Με τις μάσκες ανά χείρας ή στο πρόσωπο, δεκάδες μαθητές του 2ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης έφθασαν έξω από το σχολείο τους για το πρώτο, διαφορετικό και ιδιαίτερο φέτος λόγω πανδημίας, κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς.

Χαμόγελα, παιδικές φωνές αλλά και αγκαλιές μεταξύ των συμμαθητών που είχαν καιρό να συναντηθούν ήταν το κλίμα στον πεζόδρομο της Ικτίνου, όπου οι μαθητές ανέμεναν να μπουν στο κτήριο στις 9.30 για τον καθιερωμένο αγιασμό.

Ήδη από τις 8.15 προσήλθαν στα σχολεία οι μαθητές του 41ου δημοτικού και του 2ου ΓΕΛ, που συστεγάζονται στο σχολικό συγκρότημα, ενώ η τέλεση του αγιασμού θα γίνει με διάστημα μισής ώρας στο κάθε σχολείο, για την αποφυγή του συγχρωτισμού.



Τόσο στις αίθουσες όσο και στο προαύλιο έχουν τοποθετηθεί αντισηπτικά, ενώ στους περισσότερους χώρους έχουν αφισοκολληθεί ενημερώσεις σχετικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας και την τήρηση αποστάσεων.

Όπως ανέφεραν μαθητές του Γυμνασίου στη Voria.gr, η μάσκα δεν αποτελεί πρόβλημα για τους ίδιους, καθώς είναι κάτι που το έχουν συνηθίσει ιδίως από τη χρήση της στα αστικά λεωφορεία. Παράλληλα, σημείωσαν πως έχουν μάθει για τον τρόπο που θα πρέπει να τη χρησιμοποιούν είτε από την τηλεόραση είτε από τους γονείς τους.



Γονείς που βρίσκονταν έξω από το σχολείο εξέφρασαν ωστόσο την ανησυχία τους καθώς την ώρα που οι μαθητές περίμεναν έξω από το κτήριο για να μπουν στο προαύλιο, πολλοί δεν φορούσαν μάσκες. «Η υποδιευθύντρια βγήκε έξω και έκανε σύσταση για να φορέσουν όλοι τις μάσκες, αλλά πολλοί γονείς δεν προέτρεψαν καν τα παιδιά τους να τη βάλουν» ανέφερε γονιός που το παιδί του φοιτά στο Γυμνάσιο.



Πάντως με την είσοδό τους στο κτήριο, όλοι οι μαθητές φόρεσαν τη μάσκα, παρατάχθηκαν στη σειρά και μπήκαν στο σχολείο.