Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Με μπουζούκια και βιολιά διαμαρτυρήθηκαν μουσικοί (vid)

Οι μουσικοί έπαιξαν τραγούδια, όπως το Bella Ciao, και φώναξαν συνθήματα όπως «Η τέχνη είναι δουλειά κανονική, η στήριξή της είναι ευθύνη κρατική».

Με μπουζούκια, βιολιά, κιθάρες και κρουστά ανά χείρας μουσικοί της Θεσσαλονίκης διαμαρτυρήθηκαν με τον δικό τους τρόπο διεκδικώντας όλοι οι καλλιτέχνες να λάβουν επιδόματα που καλύπτουν τις ανάγκες τους.

Η συμβολική διαμαρτυρία των μελών της Πρωτοβουλίας Μουσικών - Καλλιτεχνών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στη Νέα Παραλία μπροστά από τις ομπρέλες του Ζογγολόπουλου.

 

Οι μουσικοί έπαιξαν τραγούδια, όπως το Bella Ciao, και φώναξαν συνθήματα, όπως το «Η τέχνη είναι δουλειά κανονική, η στήριξή της είναι ευθύνη κρατική».

Τα μέλη της πρωτοβουλίας διεκδικούν να:

Να πάρουν όλοι οι μουσικοί και οι εργαζόμενοι σε καλλιτεχνικά επαγγέλματα, επίδομα που να καλύπτει τις καθημερινές τους ανάγκες. Τα 800 ευρώ δεν επαρκούν!

Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους, χωρίς προϋποθέσεις. Να μην μείνει κανένας χωρίς εισόδημα.

Να μην περάσουν οι αντεργατικές ρυθμίσεις και νόμοι που χτυπάνε τα δικαιώματα των εργαζομένων και φορτώνουν τα βάρη στις πλάτες τους.

Να γίνουν άμεσα προσλήψεις στα νοσοκομεία, να ανοίξουν καινούριες ΜΕΘ, να δοθούν τα απαραίτητα μέσα προστασίας στο προσωπικό.

Καμία περιστολή δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών.