Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μελωδίες Ελλήνων συνθετών πλημμύρισαν το Γαλεριανό Συγκρότημα (vid)

Με νότες πλημμύρισε το Γαλεριανό Συγκρότημα προκειμένου να εορταστεί η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής και η Πανσέληνο της Φράουλας

Με μελωδίες γνωστών Ελλήνων συνθετών πλημμύρισε απόψε το Γαλεριανό συγκρότημα όπου πραγματοποιήθηκε η μουσική εκδήλωση που διοργάνωσε το Σωματείο Φίλων Ιστορικού Κέντρου για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής και την Πανσέληνο της Φράουλας.

«Ήταν μια ευκαιρία μετά την περιπέτεια της πανδημίας να καλέσουμε κόσμο να απολαύσει μια ωραία μουσική βραδιά», τόνισε μιλώντας στη Voria.gr ο πρόεδρος του Σωματείου, Άκης Λαζάρου.



Η επιλογή του Γαλεριανού συγκροτήματος δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς το σωματείο έχει διοργανώσει και το προηγούμενο διάστημα εκδηλώσεις με στόχο την ανάδειξη του συγκεκριμένου αρχαιολογικού χώρου. Όπως τόνισε ο κ. Λαζάρου, τα πράγματα στον τομέα αυτόν πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο καθώς πλέον είναι προσβάσιμα τα ψηφιδωτά του συγκροτήματος ενώ οι προσπάθειες που καταβάλλει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης για το μνημείο είναι ευοίωνες.

Στη μουσική βραδιά, ακούστηκαν συνθέσεις των Μάνου Χατζηδάκι, Αττίκ, Μιχάλη Σουγιούλ, Κώστα Γιαννίδη και Λεό Ραπίτη τις οποίες ερμήνευσε η Στέλλα Τζίνα με συνοδεία του πιανίστα Αστέρη Τσαλίκη.