Skip to main content

Στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη ο Μητσοτάκης - Συνάντηση με φορείς

Σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς της της Βόρειας Ελλάδας σε μία πολύ κρίσιμη συγκυρία για την τοπική οικονομία λόγω της κρίσης του κορωνοϊού

Το κατώφλι του ΥΜΑΘ θα περάσει το μεσημέρι της ερχόμενης Πέμπτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς θα προεδρεύσει της καθιερωμένης σύσκεψης στη Θεσσαλονίκη με τους παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας.

Η σύσκεψη θα γίνει ενόψει της ομιλίας του στο πολιτικο-οικονομικό φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στο Βελλίδειο αντί της 85ης ΔΕΘ η οποία ματαιώθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, της σύσκεψης θα προηγηθεί συνάντηση του πρωθυπουργού με τοπικούς γαλάζιους βουλευτές, που θα γίνει επίσης στο ΥΜΑΘ.

Διαβάστε - Φόρουμ ΔΕΘ: Το πρόγραμμα των πολιτικών αρχηγών - Ομιλία Σχοινά

Ο πρωθυπουργός θα δώσει το «παρών» στη Θεσσαλονίκη το διήμερο 12-13 Σεπτεμβρίου στη διάρκεια του οποίου θα παρουσιάσει την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και συγκεκριμένα, στοχευμένα μέτρα για τους κλάδους και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού. Συνεπώς, η παρουσία στη Θεσσαλονίκη δέκα μέρες πριν έχει σημασία, καθώς θα έχει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να αφουγκραστεί εκ του σύνεγγης τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που έχει προκαλέσει στη βορειοελλαδική οικονομία αυτή η νέα, παγκόσμια αυτή τη φορά κρίση που χτυπά τη χώρα μας, μετά τη δεκαετή ελληνική κρίση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει ομιλία το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, σε περιορισμένο ακροατήριο, και την επόμενη μέρα θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στους δημοσιογράφους.