Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Με παρουσία κόσμου το πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ20 Στίβου

Η Θεσσαλονίκη και το Καυτανζόγλειο στάδιο επιστρέφει στη διοργάνωση μεγάλων διοργανώσεων, ύστερα από τα απαραίτητα έργα που έγιναν.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 θα διεξαχθεί στο Σαββατοκύριακο (3-4/6) στο Καυτανζόγλειο Στάδιο με τη συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών και αθλητριών από δεκάδες σωματεία όλης της χώρας. Η Θεσσαλονίκη και το Καυτανζόγλειο στάδιο επιστρέφει στη διοργάνωση μεγάλων διοργανώσεων, ύστερα από τα απαραίτητα έργα που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια.

Οι αγώνες θα γίνουν με την παρουσία του κόσμου στις εξέδρες, σε ποσοστό 50% της πληρότητας της εγκατάστασης. Προκειμένου να περιοριστεί στο μέτρο του δυνατού η διασπορά του ιού στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα K20 Ανδρών - Γυναικών, σαν ελάχιστο μέτρο επιδημιολογικής παρακολούθησης και σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓΑ (ΚΥΑ 18/06/2021, ΦΕΚ 2660 Β’) καθορίστηκαν από τον  ΣΕΓΑΣ τα παρακάτω:

«Στους αγώνες χαμηλού, χαμηλού-μεσαίου επιπέδου επικινδυνότητας αρκεί η πραγματοποίηση του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα του αγώνα. Σε κάθε περίπτωση, η διάγνωση με self-test αποδεικνύεται με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης που εκδίδεται από την πλατφόρμα selftesting.gov.gr»
Το αποτέλεσμα του test οι αθλητές θα το επιδεικνύουν κατά την είσοδό τους στο Στάδιο και θα το παραδίδουν κατά τη δήλωση της παρουσίας τους στους υπεύθυνους της Αίθουσας Κλήσης.

Η χρήση μάσκας (ιατρική χειρουργική μάσκα προσώπου, μάσκα προστασίας N95 ή FFP-2), η οποία απαραίτητα πρέπει να καλύπτει το στόμα και τη μύτη, θα είναι υποχρεωτική εντός του χώρου διεξαγωγής της διοργάνωσης για όλους τους εμπλεκόμενους με τη διοργάνωση. Από το μέτρο αυτό εξαιρούνται οι αθλήτριες-τες κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης, καθώς και όταν αγωνίζονται.

Η είσοδος αθλητών - αθλητριών και συνοδών από κάθε σύλλογο στο χώρο της εγκατάστασης του Καυτανζογλείου Σταδίου θα γίνεται ΜΟΝΟ από την Κεντρική Είσοδο επί της οδού Αγ. Δημητρίου (συντριβάνι). Η είσοδος στο Στάδιο για όλους τους εμπλεκόμενους με τη διοργάνωση θα γίνεται από την είσοδο των Επισήμων (VIPs entrance) ή από τις θύρες που θα οριστούν σε συνεργασία με τους υπεύθυνους του Σταδίου.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΥΧΟΝ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΌ ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΡΟΗ ΤΟΥ ΩΡΟΛΟΓΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.

Λόγω των συνθηκών διεξαγωγής της διοργάνωσης, παρουσία στην Αίθουσα Κλήσης θα έχουν ΜΟΝΟ οι αθλητές που πρόκειται να αγωνιστούν. Στους υπεύθυνους της Αίθουσας Κλήσης θα παραδίδεται και το αποτέλεσμα του self-test.

Η παρουσία των προπονητών στην Αίθουσα Κλήσης απαγορεύεται.

Την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021 η εγκατάσταση θα διατεθεί στους Συλλόγους για προπόνηση των αθλητών από 17:30 - 20:00. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ακολουθηθούν θα είναι τα ίδια με αυτά που αναφέρονται και κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της διοργάνωσης.