Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Παιδικά χαμόγελα και φωνές στο 4ο Kidot festival (φωτο+vid)

Το τέταρτο Kidot festival επέστρεψε πιο πλούσιο, πιο ανανεωμένο και πιο ζωντανό με δράσεις για τα παιδιά αλλά και τους γονείς.

Η μεγαλύτερη γιορτή για την οικογένεια, άνοιξε τις πύλες του σήμερα το πρωί στον υπαίθριο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Χαρούμενες παιδικές φωνές και πρόσωπα γέμισαν τον ανοιχτό χώρο του εκθεσιακού κέντρου, δημιουργώντας μια εικόνα αισιοδοξίας στις γκρίζες ημέρες.

Το Kidot festival 4 επέστρεψε πιο πλούσιο, πιο ανανεωμένο και πιο ζωντανό με δράσεις για τα παιδιά αλλά και για τους γονείς.

Μια διήμερη γιορτή για όλη την οικογένεια που περιλαμβάνει δράσεις, βιωματικά workshops, θεατρικές παραστάσεις, shows, market, συναυλίες και πολλές εκπλήξεις.

Φέτος, το πρόγραμμα του KIDOT Festival 4 έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 0 ετών έως και μεγαλύτερα έτσι ώστε να μπορούν να συμμετέχουν περισσότερες οικογένειες.

Για πρώτη φορά, το KIDOT Festival 4 αποκτά κεντρικό stage το οποίο θα φιλοξενήσει shows αγαπημένων καλλιτεχνών και τις πιο επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις της Θεσσαλονίκης.
Άλλη μια φετινή καινοτομία είναι τα playgrounds! Πιο συγκεκριμένα, θα στηθούν τρεις παιδικές χαρές! Το PreSchool Playground θα ειναι ένας χώρος αφιερωμένος στα παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας με αφηγήσεις παραμυθιού, δραστηριότητες Montessori, sensory και messy play.

Όλα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν, να παίξουν και να αθληθούν με τον εναλλακτικό τρόπο κάνοντας ποδήλατο, skate, rollers και τοξοβολία στο Adventure Playground!

Τέλος, μικροί μεγάλοι θα μπορούν να παίξουν με ρετρό παιχνίδια στη Game Area.

Για πρώτη φορά, έχει δημιουργηθεί κι ένας χώρος αφιερωμένος αποκλειστικά στους γονείς. Το online περιοδικό του KIDOT έχει ετοιμάσει μία σειρά εκπλήξεων όπως talks & meetups με καλεσμένους που θα μοιραστούν την εμπειρία τους, θα δώσουν λύσεις και θ’ αποτελέσουν έμπνευση. Όση ώρα τα παιδιά παρακολουθούν κάποιο workshop, εσείς μπορείτε να συμμετέχετε αφιερώνοντας αυτόν τον χρόνο σ’ εσάς και στην εξέλιξη σας.

Στο KIDOT Festival 4, θα υπάρχει δυνατότητα παράλληλης διερμηνείας στην ελληνική νοηματική γλώσσα από το Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας -ΚΕΝΓ στα Info Points, σε όλα τα Workshops (W1, W2, W3), καθώς και στα Stage Events (S1).

Οι ώρες λειτουργίας είναι για σήμερα και αύριο Κυριακή από τις 11 το πρωί ως τις 9 το βράδυ.

Η είσοδος για παιδιά έως 1 έτους θα είναι δωρεάν. Παράλληλα, υπάρχουν εκπτωτικά πακέτα (για παράδειγμα, μπορείτε ν’ αγοράσετε 3 εισιτήρια και να πάρετε άλλο ένα δώρο).

Το Πάρκινγκ από την είσοδο της Εγνατίας είναι δωρεάν.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την Αιγίδα της UNICEF.