Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Με συνθήματα για τον 16χρονο Ρομά η πορεία στη μνήμη του Γρηγορόπουλου (vid)

Η βραδινή πορεία, όπως και η πρωινή, γίνεται στη σκιά της εξέγερσης για τον Κώστα, τον 16χρονο Ρομά που πυροβολήθηκε χθες από αστυνομικό

Ακόμα μία πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, του 15χρονου που δολοφονήθηκε από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα το 2008 βρίσκεται σε εξέλιξη στην Καμάρα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Φοιτητές, αναρχικές συλλογικότητες και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς ξεκίνησαν από την Καμάρα και κατέβηκαν στους δρόμους φωνάζοντας συνθήματα για τον Αλέξη, καταδικάζοντας την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή, πριν από 14 χρόνια. «Δεν είπαμε ακόμα την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη», φωνάζουν και πετούν τρικάκια.

Στους δρόμους βρίσκονται χιλιάδες άτομα -σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι συγκεντρωμένοι προσεγγίζουν τις 6.000- που κινούνται με κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης.

Σημειώνεται πως προς το ΑΠΘ έχουν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Η σημερινή πορεία, όπως και η πρωινή, γίνεται στη σκιά της εξέγερσης για τον Κώστα, τον 16χρονο Ρομά που πυροβολήθηκε μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης. Για τον λόγο αυτό, ακούγονται συνθήματα για την αστυνομική βία και αυθαιρεσία.

«Οι μπάτσοι πυροβόλησαν γιατί ήταν Ρομά», είναι μεταξύ των κύριων συνθημάτων που ακούγονται.