Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Με τηλεκπαίδευση σήμερα το μάθημα στο 1ο ΓΕΛ Ευόσμου-Κανονικά αύριο

Παρά τη λήξη της κατάληψης, το μάθημα στο 1ο ΓΕΛ Ευόσμου να γίνει σήμερα μέσω τηλεκπαίδευσης - Κανονικά αύριο στο σχολείο οι μαθητές

Με τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσει τελικά σήμερα το 1ο ΓΕΛ Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, παρά τη λήξη της επεισοδιακής κατάληψης στην οποία είχε προχωρήσει μερίδα μαθητών που αντιδρούσαν στη διεξαγωγή των self test.

Μετά από αντιδράσεις της συντριπτικής πλειονότητας των μαθητών αλλά και γονέων που έσπευσαν ανήσυχοι έξω από το σχολείο όταν ενημερώθηκαν για την κατάληψη, οι περίπου 5 με 6 μαθητές που απέκλεισαν το κτήριο υποκινούμενοι από τους γονείς τους και από αυτοαποκαλούμενους «θεματοφύλακες του Συντάγματος», άνοιξαν την πόρτα και επέτρεψαν στους μαθητές να μπουν μέσα. Σημειώνεται πως είχε προηγηθεί ένταση μεταξύ μαθητών, οι οποίοι μάλιστα για μία στιγμή πιάστηκαν και στα χέρια.

Δείτε εδώ: Αδιανόητα πράγματα στον Εύοσμο: Στα χέρια μαθητές για κατάληψη-self test (vid)

Όπως αποφασίστηκε τελικά, το μάθημα θα γίνει με τηλεκπαίδευση σήμερα μέσω Webex, ενώ αύριο οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο, δια ζώσης.

Υπενθυμίζεται πως το όλο ζήτημα στο σχολείο άρχισε το πρωί της Τετάρτης όταν δεν επετράπη η είσοδος σε μαθητή που δεν είχε προσκομίσει βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από το self test. Οι γονείς του καθώς και άλλα άτομα που συνόδευαν τον μαθητή, διαπληκτίστηκαν λεκτικά με αστυνομικές δυνάμεις που ήταν στο σημείο, ενώ η μητέρα του ανέφερε πως έχει κάνει μήνυση προς όλους τους αρμόδιους φορείς, «καθηγητές και όποιος άλλος είναι συνυπεύθυνος για όλη αυτήν την κατάσταση που βιώνουμε».

Διαβάστε ακόμη: Μακρή για κατάληψη στον Εύοσμο: 6 μαθητές ακυρώνουν την εκπαιδευτική διαδικασία