Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Oυρές από την αυγή και πανικός για τη Black Friday (vid)

Εκατοντάδες άτομα, κυρίως ανήλικοι έσπευσαν από τα ξημερώματα έξω από το πολυκατάστημα Public. Ποια καταστήματα συμμετέχουν στη Black Friday.

Από τα ξημερώματα σχηματίστηκε ουρά έξω από κατάστημα που συμμετέχει στη Black Friday, στη Θεσσαλονίκη.

Εκατοντάδες άτομα, κατά τη συντριπτική πλειονότητα ανήλικοι συγκεντρώθηκαν - κάποιοι ακόμη και από τις 5 π.μ.- έξω από το πολυκατάστημα τεχνολογίας και ψυχαγωγίας Public στην οδό Τσιμισκή, προκειμένου να είναι από τους πρώτους που θα κάνουν τις αγορές τους, εκμεταλλευόμενοι τις χαμηλές τιμές και εκπτωτικές προσφορές της τάξεως του 30-40%.

Μεγάλες ουρές από καταναλωτές σχηματίστηκαν και έξω από το εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos, στην Πυλαία, ενώ κοσμοσυρροή υπήρξε και σε One Salonica και Factory Outlet. Μάλιστα, στην περίπτωση του One Salonica, από τη μεγάλη προσέλευση, έξω από το κτήριο και επί της οδού 26 Οκτωβρίου προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο, ενώ το πάρκινγκ γέμισε ασφυκτικά. Στο σημείο, για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση, έσπευσε ένα περιπολικό της Τροχαίας.

Γενικότερα, οι Θεσσαλονικείς, όλες των ηλικιών, φαίνεται να έχουν εκτιμήσει τις προσφορές της Black Friday, καθώς η κίνηση σήμερα στην αγορά είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Η «Black Friday» θεσπίστηκε στις ΗΠΑ και είναι πάντα η επόμενη ημέρα από την Ημέρα των Ευχαριστιών. Αυτήν την ημέρα τα καταστήματα πραγματοποιούν πολύ μεγάλες εκπτώσεις, έως 80%. Ονομάστηκε έτσι, επειδή στην Αμερική της δεκαετίας του '60 τα λογιστικά φύλλα ήταν με μελάνη δύο χρωμάτων, κόκκινη για τις μέρες με αρνητικό αποτέλεσμα (τζίρο) και μαύρη για τις μέρες με θετικό αποτέλεσμα. Οπότε, δεδομένου ότι όλοι έσπευδαν να επωφεληθούν των μεγάλων εκπτώσεων, γινόταν μεγάλος τζίρος και έτσι βγήκε ο όρος Black για αυτή την Παρασκευή.

Κάποια από τα καταστήματα που συμμετέχουν στη Black Friday, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, είναι:

Stradivarius
H&M
Pin Up
United Colors of Benetton
Wind
Bershka
Zara Home
Tsakiris Mallas
The body shop
Arte Piedi
Intersport
Pull N Bear
Migato
Oysho
Doca
Κανελλόπουλος
Accessorize
Παπανικολάου
Public

Δείτε σχετικές φωτογραφίες και βίντεο:

Κομφούζιο έξω από το One Salonica