Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Με τις μάσκες στο… πιγούνι παραγωγοί στις λαϊκές αγορές

Τηρούνται οι αποστάσεις αλλά γίνεται κακή χρήση της μάσκας – Αυστηροί έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων και τους παράνομους παραγωγούς

Με τους μισούς παραγωγούς, με αποστάσεις, αλλά και με τους πωλητές στην πλειονότητά τους να μη φορούν σωστά τη μάσκα, λειτουργούν αυτές τις μέρες οι λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης.

Η πλειονότητα των πολιτών συμμορφώνεται στα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και φορά μάσκες, ενώ φροντίζει να μη συνωστίζεται στους πάγκους, που εκ των πραγμάτων είναι τοποθετημένοι πιο αραιά, αφού, σύμφωνα με τους περιορισμούς που επιβάλλει το lockdown, στις λαϊκές πλέον εργάζονται εκ περιτροπής το 50% των παραγωγών. Ωστόσο, δεν είναι ανάλογη η εικόνα των πωλητών, οι οποίοι, παρά τις συνεχείς συστάσεις των σωματείων τους, επιμένουν να μη φορούν σωστά τις μάσκες.



«Τα μέτρα τηρούνται, αφού είναι μόνο οι μισοί πάγκοι», ανέφερε στη Voria.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας – Θεσσαλίας – Θράκης, Άγγελος Δερετζής. Σχολιάζοντας την κακή χρήση της μάσκας, ο πρόεδρος δήλωσε ότι η ομοσπονδία θα κάνει εκ νέου ανακοίνωση και συστάσεις, καθώς ενδεχόμενη βεβαίωση παράβασης θα την «πληρώσει» το σύνολο των παραγωγών.



Συνεχείς έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων και το παρεμπόριο

Εντατικοί, πάντως, είναι οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων, αλλά και την πάταξη του παρεμπορίου, την οποία έχουν αναλάβει μικτά κλιμάκια που αποτελούνται από στελέχη της διεύθυνσης Λαϊκών Αγορών της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, του τμήματος Εμπορίου και της Αστυνομίας. Στο στόχαστρο επίσης βρίσκονται παραγωγοί από άλλες περιφερειακές ενότητες της Βόρειας Ελλάδας, που χρησιμοποιούν την επαγγελματική τους ιδιότητα για να μπουν στη Θεσσαλονίκη, παρότι δεν έχουν θέση στις λαϊκές αγορές της πόλης.



«Οι έλεγχοι γίνονται μέχρι εκεί που δεν πάει. Υπάρχει ζήτημα με όλους τους παράνομους που θέλουν να βγουν στις λαϊκές, γι’ αυτό ζητήσαμε και έχουμε και τη συνδρομή της αστυνομίας. Έρχονται από Ξάνθη, Κομοτηνή, από παντού. Αυτό κυνηγούμε, όπως και το παρεμπόριο. Εμείς οφείλουμε να προστατεύσουμε και τους νόμιμους παραγωγούς και τη δημόσια υγεία», τόνισε στη Voria.gr η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.