Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Με τον διοικητή της 4ης Υ.ΠΕ συναντήθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ

Τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέθεσαν στο διοικητή της 4ης Υ.ΠΕ. τα προβλήματα που απασχολούν τον χώρο της υγείας

Τον διοικητή της 4ης Υ.ΠΕ Δημήτρη Τσαλικάκη επισκέφθηκε σήμερα, αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α –Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης.

Τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέθεσαν στο διοικητή της 4ης Υ.ΠΕ. τα προβλήματα που απασχολούν τον χώρο της υγείας και ταλαιπωρούν του πολίτες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, «επεσήμαναν την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, την απαξίωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και τη μη ένταξη της στην διαχείριση του προβλήματος.

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλαν τη συμπεριφορά του διοικητή του νοσοκομείου Άγιος Παύλος σε βάρος της αναπληρώτριας διοικήτριας και έκαναν λόγο για πολιτική δίωξη της τομεάρχισσας των μαιευτικών τμημάτων του Ιπποκρατείου από τον διοικητή του νοσοκομείου, ενώ αναφέρθηκαν και στο περιστατικό με τον γιατρό Θανάση Σιούλη του ΑΧΕΠΑ ο οποίος κλήθηκε για εξηγήσεις από τον εισαγγελέα μετά τις δηλώσεις που είχε κάνει τον Νοέμβριο για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία της πόλης.

Επίσης τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «αναφέρθηκαν και το θέμα της τηλεργασίας στο οποίο μπαίνουν εμπόδια από στελέχη της διοίκησης. Τέλος, επισημάνθηκε το γεγονός ότι όλες αυτές οι διώξεις και προσπάθειες ενοχοποίησης των εργαζομένων, οι οποίοι τόσο σκληρά δοκιμάζονται μέσα στην πανδημία, δε βοηθούν στην καλλιέργεια κλίματος συστράτευσης και σύμπνοιας που χρειάζονται για την αντιμετώπιση της κατάστασης».

Ο διοικητής της 4ης Υ.ΠΕ άκουσε τα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Π.Σ. και απάντησε σε όλα όσα αφορούσαν την διοίκησή του. «Αναγνώρισε ότι γίνανε λάθη, και επιλογές που εκθέτουν την διοίκηση των νοσοκομείων, είπε ότι δεν είναι επιλογή της Υ.ΠΕ. η δημιουργία κλίματος πόλωσης και δυσαρέσκειας των εργαζομένων, αναγνώρισε την συμβολή τους στην κρίση της πανδημίας και είπε ότι θα κάνει παρέμβαση όπου χρειάζεται για να αναστραφούν κάποια γεγονότα».

Αυτό που μένει είναι να φανούν τα αποτελέσματα που θα έχουν οι παρεμβάσεις οι οποίες υποσχέθηκε πως θα κάνει, σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, εκ του ρόλου του και του συνταγματικού του καθήκοντος, θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί και να ελέγχει την κυβέρνηση και τις πρακτικές της, με μοναδικό γνώμονα την προάσπιση και την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και της υγείας των πολιτών».

Στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης συμμετείχαν ο συντονιστής της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης, Κώστας Αμπατζάς, η βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης και αναπληρώτρια συντονίστρια Υγείας, Δώρα Αυγέρη, ο πρώην διοικητής της 4ης Υ.ΠΕ. και μέλος του τμήματος Υγείας Στρατής Πλωμαρίτης, και την υπεύθυνη του τμήματος Υγείας, Ελένη Χατζηγεωργίου.