Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Με τον Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας συναντήθηκε ο Τσαβλής

Η αύξηση της ροής τουριστών απο την Τουρκία στη Θεσσαλονίκη και η οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων συζητήθηκαν στη συνάντηση Τσαβλή-Ceylan.

Τον Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας κ. Efe Ceylan δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του στο Δημαρχιακό Μέγαρο, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης κ. Δρόσος Τσαβλής.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ θερμό κλίμα με τις δύο πλευρές «να συμφωνούν ότι αυτά που χωρίζουν τους δύο λαούς είναι λιγότερα απο αυτά που τους ενώνουν».

Συζητήθηκαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, όπως η αύξηση της ροής τουριστών απο την Τουρκία στη Θεσσαλονίκη και η οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, με θέμα την τουρκική λαογραφία και γαστρονομία.

Ο Τούρκος Γενικός Πρόξενος, έθεσε το θέμα της προβολής και προστασίας των οθωμανικών μνημείων της πόλης με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να απαντά, ότι η πόλη τιμά ολόκληρη την 24αίωνη ιστορία της.

Επιπλέον συζητήθηκε η πιθανή ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Σμύρνη, γεγονός που θα αυξήσει τόσο την εμπορική, όσο και την τουριστική κίνηση μεταξύ τους.

Τέλος, έγινε ανασκόπηση του πρόσφατου ταξιδιού του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Δρόσου Τσαβλή στην Κωνσταντινούπολη και ενημέρωση του κ. Προξένου ιδίως για τη συνάντηση με τον Δήμαρχο κ.Ιμάμογλου και τις ομάδες εργασίας που συστήθηκαν, για την έναρξη της συνεργασίας των δύο Δήμων σε θέματα τουρισμού,αντισεισμικής και πολιτικής προστασίας.

Οι δύο άνδρες ανανέωσαν το ραντεβού τους στο εγγύς μέλλον.