Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Με βεβαιώσεις self test στα χέρια πίσω στα θρανία οι μαθητές (vid)

Αρχίζει η δια ζώσης λειτουργία στα Λύκεια - Στα ήδη γνωστά -μάσκες και αποστάσεις- προστέθηκαν από σήμερα τα self test και οι βεβαιώσεις.

Επιστροφή στα θρανία σήμερα, μετά από πολύμηνη απουσία, για τους μαθητές και των τριών τάξεων των Λυκείων. Έστω και κάτω από ιδιότυπες συνθήκες για περίπου 63 χιλιάδες μαθητές στην Κεντρική Μακεδονία το κουδούνι χτύπησε, σηματοδοτώντας την επιστροφή σε μια σχετική κανονικότητα έστω και αν αυτή γίνεται με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό.

Στα ήδη γνωστά -μάσκες και αποστάσεις- προστέθηκαν από σήμερα τα self test και οι βεβαιώσεις του αρνητικού αποτελέσματος για τη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία. Να σημειωθεί ότι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν το τεστ δύο φορές την εβδομάδα και να προσκομίζουν τη βεβαίωση κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.



Οι μαθητές έφταναν στο 2ο Λυκείο Καλαμαριάς στη Σοφούλη φορώντας μάσκες και έχοντας τις βεβαιώσεις του τεστ αυτοδιάγνωσης, τα οποία θα τα δείχνουν στον εκπαιδευτικό πριν αρχίσει το μάθημα την πρώτη ώρα. Σε περίπτωση που ένας μαθητής δεν έχει μαζί του τη βεβαίωση, θα πηγαίνει στον ειδικό χώρο που έχει το κάθε σχολείο για ενδεχόμενα κρούσματα κορωνοϊού, όπου θα ειδοποιούνται οι γονείς του.



Στο σχολικό συγκρότημα της Καλαμαριάς βρέθηκε ο νέος περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Θωμάς Μπαχαράκης, ο οποίος δήλωσε ότι όλα είναι έτοιμα για την επανεκκίνηση της σχολικής χρονιάς, έχοντας γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στο σχολικό τους περιβάλλον, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ετοιμότητα να αντιμετωπιστεί το οποιο πρόβλημα προκύψει.

Σύμφωνα με τον ίδιο εντός της ημέρας θα υπάρχει ενημέρωση για ενδεχόμενα θετικά αποτελέσματα από τα σελφ τεστ που έγιναν στην Κεντρική Μακεδονία.



Ο διευθυντής του σχολείου Γιάννης Μπούγιας ανάφερε ότι στο σχολείο έχουν γίνει όλες οι διαδικασίες καθαρισμού και όλα είναι έτοιμα για να υποδεχθουν τους μαθητές. Όπως είπε η ώρα προσέλευσης είναι 8.15 και οι μαθητές θα μπαίνουν κατευθείαν στις τάξεις όπου θα δείχνουν τις βεβαιώσεις των σελφ τεστ.

Από την πλευρά τους οι μαθητές ειδικά της 3ης Λυκείου ανέφεραν ότι πρόκειται για μια πολύ δύσκολη χρονιά, με πολλά εμπόδια για τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων.

Για τη διαδικασία του τεστ αυτοδιαγνωσης είπαν ότι δεν τους δυσκόλεψε, ότι είναι μια εύκολη διαδικασία και επίσης εύκολη η καταχώρηση τους αποτελέσματος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ενώ όσοι δεν έχουν εκτυπωτές, μπορούν να την κάνουν χειρόγραφα.