Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ουρά δεκάδων μέτρων από φοιτητές για τη λέσχη του ΑΠΘ (φωτο+vid)

Οι φοιτητές περιμένουν για ώρα έξω από τη λέσχη που, λόγω εργασιών συντήρησης, λειτουργεί μόνο με take away από την έναρξη περίπου της πανδημίας

της Ισμήνης Μπαλαλέ και του Πάνου Τσίκαλα

Ουρά δεκάδων μέτρων, που πλησιάζει μέχρι και τη συμβολή της Εγνατίας με την 3η Σεπτεμβρίου, σχηματίσθηκε σήμερα το μεσημέρι έξω από τη φοιτητική Λέσχη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από φοιτητές που ανέμεναν για να παραλάβουν το φαγητό τους take away.


Οι φοιτητές, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς με δια ζώσης διδασκαλία, περιμένουν έξω από τη λέσχη που λειτουργεί μόνο με take away από την έναρξη περίπου της πανδημίας, δηλαδή από τον Μάρτιο του 2020.

Όπως εξηγεί στη Voria.gr ο αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, κ. Δημήτριος Κωβαίος, οι ουρές που παρατηρήθηκαν από την προηγούμενη κιόλας εβδομάδα οφείλονται στη μαζική έλευση πρωτοετών φοιτητών. «Όπως είναι αναμενόμενο, για τον έλεγχο των εγγράφων των πρωτοετών απαιτείται περισσότερο χρόνος», αναφέρει ο αντιπρύτανης προσθέτοντας ότι τις Τρίτες και τις Πέμπτες «το καλό φαγητό που σερβίρεται οδηγεί στην πιο μαζική προσέλευση».

Να σημειωθεί πως, όπως επισημαίνει ο κ. Κωβαίος, η λέσχη συνεχίζει να λειτουργεί με παραλαβή του φαγητού με τη μέθοδο take away καθώς, παρά την ΚΥΑ που επιτρέπει την είσοδο των φοιτητών στον χώρο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης στον χώρο.