Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η ΑΛΚΙΠΠΗ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ 4 ΜΗΝΕΣ

Το σκάφος Αλκίππη θα συνεχίσει θα συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο του τους επόμενους τέσσερις μήνες στον παραλιακό άξονα της Θεσσαλονίκης.

Τη συνέχιση του επιφανειακού καθαρισμού των υδάτων του Θερμαϊκού Κόλπου μέχρι το τέλος του έτους εξασφάλισε ο υφυπουργός υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου, ύστερα από πρόταση που υπέβαλε στον Γιώργο Μυλωνά, πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ελληνικής πολυεθνικής "ΑLUMIL".

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με τον τρόπο αυτόν το ειδικά διαμορφωμένο αντιρρυπαντικό σκάφος "Αλκίππη" θα συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο του τους επόμενους τέσσερις μήνες, απομακρύνοντας τα επιπλέοντα απορρίμματα, το φυτοπλαγκτόν και την κόκκινη παλίρροια που επιβαρύνουν τον παραλιακό άξονα της Θεσσαλονίκης.

Η περισυλλογή αντικειμένων και κηλίδων θα ξεκινά από το λιμάνι και θα επεκτείνεται στη θαλάσσια περιοχή του Μεγάρου Μουσικής, της Αγίας Τριάδας και του Δέλτα των ποταμών Αξιού, Λουδία, Αλιάκμονα.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) ευχαριστεί τόσο την "LIDL Hellas και ΣΙΑ Ο.Ε." για τη χορηγική υποστήριξη που παρείχε τους προηγούμενους μήνες στην υλοποίηση του προγράμματος, όσο και την "ALUMIL" για τη θετική ανταπόκριση στην πρότασή του.

Όπως σημειώνει ο κ. Καράογλου: "Η απόφαση του κ. Μυλωνά να στηρίξει χορηγικά το πρόγραμμα επιφανειακού καθαρισμού του Θερμαϊκού Κόλπου αποδεικνύει για μια ακόμη φορά το υψηλό αίσθημα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που έχουν οι βιομηχανίες και οι μεγάλες επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας.

Εύχομαι το παράδειγμα του κ. Μυλωνά να ενεργοποιήσει και άλλες επιχειρήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση ώστε να στηρίξουν δράσεις περιβαλλοντολογικού και όχι μόνο περιεχομένου που υλοποιεί το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης)".
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ