Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μεγάλα κενά στο ΕΚΑΒ λόγω αναστολών σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους

Σύμφωνα με συνδικαλιστές οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη που δεν εμβολιαστηκαν και μπαίνουν σε αναστολή εργασίας είναι 75 σε σύνολο 460

Ξεκίνησε από σήμερα η επίδοση των εγγράφων αναστολής εργασίας στους ανεμβολιαστους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης και ευρύτερα στην Κεντρική Μακεδονία.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας Πρόδρομο Δεβελογλου, ο οποίος μίλησε στη Voria.gr, οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη που δεν εμβολιάστηκαν και μπαίνουν σε αναστολή εργασίας είναι 75 σε σύνολο 460, ενώ στην Κεντρική Μακεδονία οι ανεμβολίαστοι είναι 100 σε σύνολο 690. Ο πρόεδρος των εργαζομένων κρούει των κώδωνα του κινδύνου καθώς όπως λέει θα μειωθούν τα ασθενοφόρα που θα καλύπτουν τις ανάγκες της Θεσσαλονίκης καθώς από τα 23 θα βγαίνουν 3-4 ασθενοφόρα λιγότερα.

Όπως αναφέρει, αν κάποιοι εργαζόμενοι ήταν στην ίδια βάρδια, βάση του προγράμματος, ο αριθμός των ασθενοφόρων που θα λείψουν μπορεί να αυξηθεί σε 5-6. Ο κ. Δεβελογλου επισημαίνει ότι αυτό το προσωπικό δεν μπορεί να καλυφθεί με τις τρίμηνες συμβάσεις γιατί έτσι και αλλιώς υπήρχε πρόβλημα καθώς ακόμη δεν έχουν καλυφθεί τα κενά που υπάρχουν. "Αν αναπληρωθούν αυτές οι θέσεις άμεσα, εγώ θα κάνω και το σταυρό μου", τονίζει.

Με ανακοίνωσή του σωματείο εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι προχωρά σε στάση εργασίας σήμερα από τις 13.00 έως τις 17.00.