Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά σε χωματερή με ογκώδη στον Εύοσμο (φωτο+vid)

H φωτιά κατέκαψε συνθετικά υλικά και ογκώδη στο οικόπεδο που χρησιμοποιεί η Διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου ως μία άτυπη χωματερή.

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία έπειτα από φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σε οικόπεδο στον Εύοσμο που χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια ως άτυπη χωματερή από τη διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου στην οδό Ξανθίππης, άνωθεν του Περιφερειακού, στη Θεσσαλονίκη. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο από λίγο μετά τις 7.

Συγκεκριμένα, η φωτιά κατέκαψε συνθετικά υλικά και ογκώδη στην περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα στην Περιφερειακή και στα Κοιμητήρια από τις 3 τα ξημερώματα.

Άμεσα έσπευσαν δέκα πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα της Υπηρεσίας, ενώ στην κατάσβεση συνδράμουν και υδροφόρα του δήμου. Η πυρκαγιά ήταν σε ύφεση από τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ από λίγο μετά τις 7 τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο.

Αν και δεν κινδυνεύουν σπίτια τα υλικά που καίγονται δυσκολεύουν την κατάσβεση της φωτιάς που ανησυχεί τους κατοίκους.

Διαβάστε σχετικά - Θεσσαλονίκη: Ανεξέλεγκτη χωματερή με ογκώδη και μπάζα στον Εύοσμο - Τι απαντά ο δήμος

Κάτοικοι της περιοχής είχαν αναφέρει στη  Voria.gr πως η κατάσταση είναι ανυπόφορη, υπογραμμίζοντας μάλιστα πως «είναι συνεχώς εντεθειμένοι στην περιβαλλοντική μόλυνση».

Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο σημείο χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια ως χώρος προσωρινής αποθήκευσης των ογκωδών που συλλέγει η υπηρεσία μέχρι αυτά να συλλεχθούν από εταιρεία ανακύκλωσης με την οποία ο δήμος υπογράφει σύμβαση.