Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη η συμμετοχή εκπαιδευτικών στα τεστ για το άνοιγμα σχολείων

Τα rapid tests διενεργούνται από το πρωί στους χώρους του 72ου και του 9ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης από κλιμάκια του ΕΟΔΥ

Μεγάλη ανταπόκριση συναντά η πρωτοβουλία την οποία ανέλαβε ο δήμος Θεσσαλονίκης για τη διενέργεια rapid tests στους εκπαιδευτικούς αλλά και στο βοηθητικό προσωπικό των σχολείων, εν όψει της δια ζώσης επαναλειτουργίας των νηπιαγωγείων και των δημοτικών από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

Τα rapid tests διενεργούνται από το πρωί στους χώρους του 72ου και του 9ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης από κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Η αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου σημείωσε ότι η πρωτοβουλία την οποία ανέλαβε ο δήμος Θεσσαλονίκης για τη διενέργεια των γρήγορων τεστ εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού του για την εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών συνθηκών σε σχέση με τη λειτουργία των σχολείων.

Εξάλλου, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης είναι εξοπλισμένα με μεγάλες ποσότητες καθαριστικών και απολυμαντικών, ενώ θα λειτουργούν και με αυξημένο προσωπικό καθαριότητας, καθώς, όπως εξήγησε η κ. Ακριτίδου, από τη Δευτέρα οι καθαριστές των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα μεταφερθούν στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία θα επαναλειτουργήσουν διά ζώσης.