Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μελωδική συμπαράσταση στους εργαζόμενους των νοσοκομείων (video)

Μέλη του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου δωσαν σύντομες μουσικές παραστάσεις στο Παπανικολάου, στο ΑΧΕΠΑ και στο Ιπποκράτειο.

Με την ευχή "να ανταμώσουμε γρήγορα σε άλλο μέρος" μέλη του παραρτήματος Βόρειας Ελλάδας του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου πρόσφεραν σήμερα στιγμές χαράς στους εργαζόμενους νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης που δίνουν καθημερινά τη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό.

Οι μουσικοί έδωσαν σύντομες μουσικές παραστάσεις στο Παπανικολάου, στο ΑΧΕΠΑ και στο Ιπποκράτειο, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης στον αγώνα του υγειονομικού προσωπικού.

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ τα μέλη του συλλόγου Κωνσταντίνος Γκούβας, Κώστας Γκρανόπουλος, Βασιλική Γκρανοπούλου, Γιάννης Αναστασίου και
Νίκος Ταλέας έπαιξαν γνωστές μελωδίες δίπλα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τη μουσική παρέμβαση παρακολούθησαν εργαζόμενοι, οι οποίοι ευχαρίστησαν μέσα από την καρδιά τους τους μουσικούς, καθώς και ο διοικητής του νοσοκομείου, Παναγιώτης Παντελιάδης, ο οποίος ευχήθηκε "η νέα χρονιά να μας βρει όλους απαλλαγμένους από κορωνοϊό".

"Είναι μια ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης τόσο προς τους εργαζόμενους οι οποίοι τόσον καιρό κάνουν και με προσωπικό κόστος ό,τι μπορούν για να τα φέρουν εις πέρας, αλλά και γενικότερα για τους γιατρούς, για τους ασθενείς, για όλο τον κόσμο, ο οποίος δοκιμάζεται αυτή τη δύσκολη περίοδο", είπε ο πρόεδρος του παραρτήματος, Κωνσταντίνος Γκούβας και πρόσθεσε: "Είμαστε εδώ γιατί είναι χρέος μας με τον τρόπο μας να συμβάλουμε κι εμείς σε αυτόν τον αγώνα που δίνουμε όλοι.

Δεν το κάνουμε για τα ματιά του κόσμου, αλλά μέσα από την καρδιά μας ως μια ουσιαστική ένδειξη αλληλεγγύης με αυτό που μπορούμε να κάνουμε. Είμαστε δίπλα τους έτσι κι αλλιώς ηθικά, τώρα είμαστε δίπλα τους και με την τέχνη μας".

Ο κ. Γκούβας ανέφερε πως οι δράσεις θα συνεχιστούν, "ώστε να δείξουμε ότι η τέχνη δεν πέθανε και είναι δίπλα σε όσους δοκιμάζονται αυτήν την περίοδο".