Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αρχίζουν ασφαλτοστρώσεις στην περιφερειακή οδό

Διαρκείς παρεμβάσεις με έμφαση την περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας. Μετά τα στηθαία, ακολουθούν οι ασφαλτοστρώσεις

Στο επόμενο εικοσαήμερο αναμένεται να αρχίσει η νέα μεγάλη παρέμβαση των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την ασφαλτόστρωση της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης.

Σήμερα είναι σε εξέλιξη οι παρεμβάσεις αποκατάστασης των στηθαίων ασφαλείας, στο πλαίσιο της διαρκούς εργολαβίας συντήρησης του δρόμου. Συνεργεία της Περιφέρειας βρίσκονται στο ύψους του κόμβου του Πανοράματος, αλλά και στην κατηφόρα της Νεάπολης, προκειμένου να αποκαταστήσουν τις φθορές, αλλά και να αντικαταστήσουν πλήρως κατεστραμμένα στηθαία από τροχαία ατυχήματα, κάτι όμως που δεν σταματά, ειδικά στη δεύτερη περίπτωση.

Τα στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών κάνουν λόγο για μια «άνιση μάχη» στο επίπεδο των συντηρήσεων και για ένα «βαρέλι χωρίς πάτο», αφού ανάγκες συντήρησης προκύπτουν διαρκώς και αυτό που «σώζει» την κατάσταση είναι η εμπειρία που έχει αποκτηθεί, με αποτέλεσμα η ιεράρχηση να περιορίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί.

Σε κάθε περίπτωση όλο το προηγούμενο διάστημα έγιναν πολλές παρεμβάσεις σε όλο το μήκος της περιφερειακής οδού, προκειμένου να αποκατασταθούν προβλήματα ασφάλειας, οι οποίες θα συνεχιστούν.

Τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας του κορωνοϊού δεν ωφέλησαν, καθώς οι μετακινήσεις δεν περιορίστηκαν σημαντικά, με αποτέλεσμα οι δυσκολίες των εργοταξίων με ταυτόχρονη κυκλοφορία σε εξέλιξη παρέμειναν οι ίδιες, όπως άλλωστε και η ταλαιπωρία των πολιτών. Ουσιαστικές διαφοροποιήσεις στις μετακινήσεις παρατηρήθηκαν μόνο στην περίοδο του άνοιξε – κλείσε των σχολείων.

Ο προγραμματισμός των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, προκρίνει για το επόμενο διάστημα τις ασφαλτοστρώσεις με προτεραιότητα τα προβληματικά σημεία του δρόμου.

Οι ασφαλτοστρώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνονται από κόμβο σε κόμβο σταδιακά, οπότε θα απαιτηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και επιλογή ωρών εργασίας αναλόγως των ωρών αιχμής ανά κατεύθυνση κυκλοφορίας, προκειμένου η όχληση των διερχομένων να είναι η ελάχιστη δυνατή. Οι παρεμβάσεις αναμένεται να αρχίσουν μέσα στις επόμενες είκοσι μέρες.

Παράλληλα, εξελίσσονται οι εργασίες στις τρεις μεγάλες εργολαβίες οδικών, δηλαδή στο παράπλευρο οδικό δίκτυο του κόμβου της Λαχαναγοράς (Κ16), στο δρόμο Θεσσαλονίκης – Κιλκίς (Νέα Σάντα) και στο εναπομείναν τμήμα της περιφερειακής οδού Κατερίνης.

Η Περιφέρεια έχει αναδόχους σε όλες τις εθνικές οδούς εκτός του δρόμου της βόρειας Χαλκιδικής (Αρναία), όπου αναμένεται να εγκατασταθεί εργολάβος σύντομα. Σε εξέλιξη βρίσκονται παρεμβάσεις στις περισσότερες βασικές οδικές αρτηρίες, με εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης, όπως για παράδειγμα στον δρόμο Θεσσαλονίκης – Σερρών, όπου γίνονται ασφαλτοστρώσεις (σχετικές φωτογραφίες ανάρτησε στα social media ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας).