Skip to main content

Πήραν... φωτιά τα ΚΤΕΛ Μακεδονία με τα δέματα μετά το μπλακάουτ στις μεταφορικές

Κουτιά με τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί γεμίζουν τις αποθήκες του σταθμού υπεραστικών ΚΤΕΛ - Πρωτοφανής ο όγκος

Στον... πατροπαράδοτο τρόπο της μεταφοράς δεμάτων με το ΚΤΕΛ έχουν στραφεί οι Θεσσαλονικείς, σε μια προσπάθεια να στείλουν τα δέματα στον προορισμό που επιθυμούν, αφού οι μεταφορικές εταιρείες αδυνατούν να εξυπηρετήσουν παραμονές γιορτών τον κόσμο λόγω του τεράστιου όγκου δεμάτων, απόρροια του lockdown.

«Η αύξηση του όγκου δεμάτων που πρέπει να μεταφερθούν με τα ΚΤΕΛ είναι πρωτοφανής σε σύγκριση με άλλες χρονιές. Πάντα παραμονές γιορτών τα δέματα ήταν περισσότερα, αλλά φέτος είναι διαφορετικά», εξηγεί στην Voria.gr ο πρόεδρος του Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων  ΚΤΕΛ «Μακεδονία» Γιάννης Λάμπρου.

Κουτιά με τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί γεμίζουν τις αποθήκες του σταθμού υπεραστικών ΚΤΕΛ, που με χαμηλό σχετικά αντίτιμο θα φτάσει έγκαιρα στον προορισμό του.

«Η παράδοση αυθημερόν είναι κάτι που οδήγησε αρκετό κόσμο στο να φέρει τα δέματα του στο ΚΤΕΛ για να φτάσουν έγκαιρα», επισημαίνει ο κ. Λάμπρου.

Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν μπει έξτρα δρομολόγια προκειμένου να γίνει εφικτή η μεταφορά αγαθών.

«Επειδή ο κόσμος που μετακινείται με τα λεωφορεία είναι περιορισμένος λόγω των μέτρων, έχει τύχει μέχρι στιγμής να μπει ένα επιπλέον λεωφορείο προκειμένου να εξυπηρετήσει τη μεταφορά δεμάτων», αναφέρει στην Voria.gr από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Στέφανος Τσόλης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αύξηση στη διακίνηση δεμάτων που έχει παρατηρηθεί μέχρι τώρα κινείται μεταξύ 10% και 20% και ουδείς γνωρίζει εάν θα κορυφωθεί τις επόμενες μέρες, όσο δηλαδή πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα.

Αδιανόητη μείωση δρομολογίων

Πέρυσι τέτοια περίοδο ο σταθμός των ΚΤΕΛ «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη έσφυζε από ζωή. Φοιτητές που έφευγαν ή επέστρεφαν, ταξίδια σε συγγενείς ενόψει εορτών ή ακόμα και για ψώνια στην αγορά της Θεσσαλονίκης.

Φέτος τίποτα δεν θυμίζει εκείνη την περίοδο, αφού μόνο όσοι έχουν σοβαρή έγγραφη δικαιολογία μπορούν να ταξιδέψουν.

«Είναι μεγάλη η πτώση σε όλα τα δρομολόγια. Η διακίνηση δεμάτων ίσως είναι μια ανάσα, αλλά δεν μπορεί με τίποτα να ισοφαρίσει τον τζίρο του Δεκεμβρίου που ήταν παραδοσιακά ένας από τους καλύτερους μήνες», λέει ο Γιάννης Λάμπρου.

Οι αριθμοί, δε, φαντάζουν αδυσώπητοι. Όπως λέει χαρακτηριστικά ο Στέφανος Τσόλης, τέτοια περίοδο τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης είχαν έως 35 δρομολόγια από και προς Αθήνα, ενώ τώρα φτάνουν μετά βίας τα έξι.

«Είναι μια δύσκολη χρονιά που δεν ξέρουμε δυστυχώς πώς θα καταλήξει», αναφέρει ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.