Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μετακομίζει το 2021 η μονάδα ημερήσιας νοσηλείας του Θεαγενείου

Σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στη Ρίγανη Πυλαίας, αναμένεται να μεταφερθεί εντός του 2021 η μονάδα ημερήσιας νοσηλείας του αντικαρκινικού νοσοκομείου

Αποσυμφορείται στα μέσα της επόμενης χρονιάς το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, Θεαγένειο καθώς η μονάδα ημερήσιας νοσηλείας του ενάτου ορόφου του κτηρίου αναμένεται να μετακομίσει στην περιοχή Ρίγανη της Πυλαίας.

Πρόκειται για τη μονάδα που δέχεται καθημερινά τουλάχιστον 200 ασθενείς που πηγαίνουν για τις εξετάσεις και τις χημειοθεραπείες τους, ενώ αναμένεται να στεγαστεί στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που δημιουργούνται στην περιοχή της Πυλαίας με προσωπική δωρεά της Μαριάννας Λάτση.

Δείτε - Νέο ογκολογικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη με δωρεά Μαριάννας Λάτση

Στην ίδια περιοχή υπάρχει ήδη η δομή της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που χρησιμοποιείται για τη φιλοξενία ασθενών που μένουν μακριά και των συγγενών τους.

Όπως σημείωσε η διοικήτρια του Θεαγενείου, Ευαγγελία Κουρτέλη-Ξουρή κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που διοργάνωσε το Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης, στόχος είναι η μεταφορά να γίνει μέχρι τον Μάιο του 2021, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το νοσοκομείο αλλά και παρέχονται στους ασθενείς ακόμα καλύτερες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την ίδια, πέρα από το γεγονός ότι πρόκειται για να μια υπερσύγχρονη μονάδα, η μεταφορά αυτή θα έχει και οφέλη για την ψυχολογία των ασθενών καθώς θα βρίσκεται σε μια καταπράσινη περιοχή, μακριά από τη φασαρία και το άγχος της πόλης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της νέας μονάδας καθώς όπως είπε ότι το Θεαγένειο επιφορτίζεται με περιστατικά από μεγάλος μέρος της ελληνικής επικράτειας, καθώς είναι το μοναδικό στη Βόρεια Ελλάδα.