Skip to main content

Μετανάστες κατέλαβαν τις γραμμές για Ειδομένη - Μπλοκ σε τρένο

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που μετέφεραν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών όσους μετανάστες είχαν κατασκηνώσει πάνω στις γραμμές.

Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί στην περιοχή της Διαλογής στις γραμμές των τρένων όταν ομάδα μεταναστών επιχείρησε να επιβιβαστεί σε εμπορική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Ειδομένη.

Συγκεκριμένα, περίπου 100 άτομα εμπόδισαν τη διέλευση της αμαξοστοιχίας, θέλοντας να επιβιβαστούν σε αυτή για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τις χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που μετέφεραν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών όσους μετανάστες είχαν κατασκηνώσει πάνω στις γραμμές του τρένου εμποδίζοντας τη διέλευση της αμαξοστοιχίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι γνωστή η πρακτική μεταναστών που προσπαθούν να επιβιβαστούν κρυφά στα βαγόνια των εμπορικών τρένων, στην προσπάθεια τους να περάσουν τα ελληνικά σύνορα και να φύγουν προς το εξωτερικό.

Αυτή τη στιγμή οι ομάδες των αλλοδαπών βρίσκονται στα πλάγια των γραμμών, ενώ τις κινήσεις τους επιτηρούν αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο, ενώ το δρομολόγιο προς Ειδομένη δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.