Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μετέφεραν κρούσμα κορωνοϊού χωρίς καμία προστασία!

Εργαζόμενος στο Παπανικολάου καταγγέλλει ότι επιβεβαιωμένο κρούσμα από την Κατερίνη έφτασε με ΕΚΑΒ χωρίς καμία προφύλαξη - Μολύνθηκε η σύζυγος!

Σοβαρότατη καταγγελία για «εγκληματική απουσία μέτρων αυτοπροστασίας» από πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ που μετέφερε στο νοσοκομείο Παπανικολάου το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Κατερίνη, τα ξημερώματα του Σαββάτου, προχώρησε εργαζόμενος στο προσωπικό φύλαξης του νοσηλευτικού ιδρύματος. Την Κυριακή η Voria.gr έγραψε ότι το νοσοκομείο εδώ και λίγα 24ωρα έχει γίνει το δεύτερο μετά το ΑΧΕΠΑ που υποδέχεται κρούσματα κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη, ενώ αποκάλυψε και την ύπαρξη των δύο πρώτων νοσούντων στην Κατερίνη.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το κρούσμα κορωνοϊού, ένας ηλικιωμένος άνδρας, που έφτασε από την Κατερίνη στο Παπανικολάου, δεν φορούσε ούτε προστατευτική μάσκα ούτε γάντια, ενώ δεν τηρήθηκε καμία προφύλαξη και από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ!

Παράλληλα, η συνοδός σύζυγος του κρούσματος δεν έφερε καμία προφύλαξη, με αποτέλεσμα λίγες ώρες αργότερα να βρεθεί και αυτή θετική στον ιό!

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο εργαζόμενος στο ΓΝ Παπανικολάου Βαγγέλης Χριστοφορίδης σημειώνει χαρακτηριστικά: 

Το Σάββατο 14/3/2020 στις 04¨00 το συγκεκριμένο ασθενοφόρο (φωτογραφία) μετέφερε από το Νοσοκομείο Κατερίνης ηλικιωμένο επιβεβαιωμένο ασθενή στο Νοσοκομείο μας για εισαγωγή. Κατά την άφιξη του ασθενοφόρου στην πύλη του Νοσοκομείου μας ανέλαβα να το οδηγήσω πεζός έξω από το κτήριο που θα γινόταν η εισαγωγή του ασθενούς. Με το που φτάσαμε έξω από το κτήριο κράτησα απόσταση ασφαλείας όπως μας έχουν εκπαιδεύσει οι αρμόδιοι του Νοσοκομείου μας φορώντας φυσικά όλο τον ειδικό εξοπλισμό (μάσκα, γάντια και ολόσωμη ποδιά στολή). Έμεινα έκπληκτος όταν το πλήρωμα άνοιξε και κατέβασε τον ασθενή ο οποίος δεν τηρούσε καμιά μα καμιά προφύλαξη, δεν φορούσε ούτε καν μάσκα, ούτε καν γάντια, ούτε τίποτα. Η έκπληξη μου μεγάλωσε όταν από το ίδιο ασθενοφόρο κατέβηκε και η συνοδός σύζυγος του ασθενή επίσης με καμία προφύλαξη. Αμέσως ειδοποίησα την κλινική η οποία έσπευσε αμέσως να χορηγήσει ειδικές μάσκες. Η σύζυγος συνοδός βρέθηκε μετά από εξετάσεις και αυτή θετική (πώς θα μπορούσε άλλωστε να μην είναι). Αμέσως η διοίκηση του Νοσοκομείου διέταξε όπως και έγινε ειδική απολύμανση σε όλους τους χώρους εσωτερικούς και εξωτερικούς που βρέθηκαν εκτεθιμένοι οι ασθενείς.Το ασθενοφόρο απολυμάνθηκε μετά το πέρας όπως ορίζουν οι κανονισμοί του Νοσοκομείου.

«Λυπάμαι πολύ για το συγκεκριμένο γεγονός αλλά οφείλουμε όλοι μας να είμαστε σε εγρήγορση και επιφυλακή όπως μας έχουν εκπαιδεύσει οι ειδικοί.Τα λάθη δεν συγχωρούνται έστω και αν προέρχονται από "μεμονωμένο γεγονός"», αναφέρει ακόμη ο κ. Χριστοφορίδης ενώ καταλήγει: «Οι ήρωες του ΕΚΑΒ πραγματικά αξίζουν τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων μας».