Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Το Πολυτεχνείο μετρά τις πληγές του μετά τα χθεσινά επεισόδια (φωτο+video)

Συνεργεία καθαρισμού έπιασαν δουλειά από τις πρώτες πρωινές ώρες στην Πολυτεχνική Σχολή - Ποιες ζημιές και σε ποια σημεία έχουν καταγραφεί

Από τις πρώτες πρωινές ώρες συνεργεία καθαριότητας του ΑΠΘ βρέθηκαν στην Πολυτεχνική Σχολή του πανεπιστημίου προκειμένου να καθαρίσουν τόσο το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό του κτηρίου και να υποδεχθούν τους φοιτητές.

Για ακόμα μία χρονιά το κτήριο βρέθηκε στο επίκεντρο των εκτεταμένων επεισοδίων που σημειώθηκαν μετά τη λήξη της πορείας για την 49η επέτειο του Πολυτεχνείου με ρίψη μολότοφ, βεγγαλικών, πετρών και άλλων αντικειμένων.

Η εικόνα από σήμερα το πρωί διαφέρει πλήρως από τη χθεσινή καθώς πετάχτηκαν τα σκουπίδια, καθαρίστηκαν οι φθορές εξωτερικά και σβήστηκαν συνθήματα που γράφτηκαν στους τοίχους.

Ακόμα και σήμερα αισθητή είναι η μυρωδιά δακρυγόνου στους διαδρόμους εντός της σχολής, ενώ υπάρχουν ακόμα σε ορισμένα σημεία σημάδια από τις βόμβες μολότοφ και από τις χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Πηγές του πανεπιστημίου αναφέρουν πως οι περισσότερες ζημιές εμφανίστηκαν στα σκαλοπάτια της εισόδου του κτηρίου Α, του κεντρικού κτηρίου της Σχολής που μάλιστα είναι υψηλού κόστους καθώς χρονολογούνται στη δεκαετία του 1970-80.

Ζημιές εντοπίστηκαν σε ορισμένα τζάμια αλλά και σε συνθήματα που γράφτηκαν στους τοίχους. Πάντως, η έως τώρα εικόνα δεν δείχνει να επηρεάστηκε ο εξοπλισμός των αιθουσών.

Πολύ σημαντικό ήταν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το έργο των καθαριστών που καθάρισαν τις ζημιές, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η αποτίμησή τους.

Τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο ξεκίνησαν και πάλι σήμερα μετά την τριήμερη διακοπή τους λόγω των εορτασμών για την επέτειο, καθιστώντας έτσι απαραίτητο τον άμεσο καθαρισμό του.