Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μία γιορτή αφιερωμένη στις μητέρες από τον Σύλλογο «Αλμα Ζωής» την Κυριακή

Η γιορτή θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί της Κυριακής στον προαύλιο χώρο του δημαρχείου Θεσσαλονίκης - «Γιορτάζουμε τη μητρότητα σε κάθε της μορφή».

Μια γιορτή αφιερωμένη στις μητέρες διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Αλμα Ζωής» νομού Θεσσαλονίκης στις 8 Μαΐου (11:00-14:00), στον προαύλιο χώρο του δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Μετά από δύο χρόνια διαδικτυακών εκδηλώσεων, η γιορτή φέτος θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης και θα αποτελέσει μία από τις εναρκτήριες δράσεις στο πλαίσιο του επετειακού 10ου Sail For Pink.

«Την Κυριακή 8 Μαΐου, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, γιορτάζουμε τη μητρότητα σε κάθε της μορφή. Εκείνη που χάρισε ζωή, αλλά και εκείνη που έκανε την απόλυτη πράξη αγάπης, σεβασμού και ελπίδας υιοθετώντας ένα παιδί. Τιμούμε και θαυμάζουμε κι εκείνες που δεν έχουν πλέον κοντά τους το παιδάκι τους κι η σκέψη μας είναι πάντα μαζί τους», σημειώνει η πρόεδρος του Συλλόγου Κυριακούλα Δερεκενάρη.

Αναφερόμενη στη γιορτή που συνδιοργανώνει το «Άλμα Ζωής» νομού Θεσσαλονίκης με τον δήμο Θεσσαλονίκης υπογραμμίζει: «Βασικός στόχος της εκδήλωσής μας -πέρα από το να γιορτάσουμε παρέα και οικογενειακά όλες τις υπέροχες μανούλες- δεν είναι άλλος από το να τις υπενθυμίσουμε πόσο σπουδαίο είναι να αγαπούν, να φροντίζουν και ναι προσέχουν τον εαυτό τους για να τις έχουμε πάντα υγιείς κοντά μας. Για τον λόγο αυτό θα υπάρχουν και περίπτερα ενημέρωσης για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, με ενημερωτικό υλικό που αφορά στα βασικά βήματα της πρόληψης του καρκίνου του μαστού, οδηγίες αυτοψηλάφησης κ.ά. Ταυτόχρονα, οι εκπαιδευμένες εθελόντριες του Συλλόγου μας -γυναίκες που έχουν βιώσει την εμπειρία του καρκίνου του μαστού- θα βρίσκονται εκεί για να σας ενημερώσουν και να απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις σας σχετικά με την πρόληψη».

Στο εορταστικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται: η δράση «Αλματάκια Ζωής», παράλληλες εκδηλώσεις και δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά σχετικά με την εκμάθηση συμπεριφορών υγείας, μέσα από δημιουργικό και διαδραστικό παιχνίδι, ανοιχτές συζητήσεις με τους γονείς στον προαύλιο χώρου του Δημαρχείου με παιδοψυχολόγο, διατροφολόγο κλπ, face painting, χορός και μουσική. Ιδιαίτερη στιγμή θα είναι η έκθεση ζωγραφικής παιδιών από παιδικούς σταθμούς των δήμων Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Ευόσμου-Κορδελιού, Νεάπολης-Συκεών και ιδιωτικών παιδικών σταθμών, με ζωγραφιές και χειροτεχνίες αφιερωμένες στην υγεία της μαμάς τους. Ταυτόχρονα, μικροί μαθητές των παιδικών σταθμών του δήμου Θεσσαλονίκης θα ανοίξουν μουσικά την εκδήλωση με τραγουδάκια και μηνύματα αγάπης αφιερωμένα στη μαμά τους. Η Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών του δήμου Θεσσαλονίκης θα έχει τον δικό της ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου παιδαγωγοί των παιδικών σταθμών θα απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά με χειροτεχνίες που θα ετοιμάσουν για να χαρίσουν στις μαμάδες τους.