Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τρεις συγκεντρώσεις από εκπαιδευτικούς, πλημμυροπαθείς και αναρχικούς

Μέλη του συλλόγου Εκπαιδευτικών της Δ. Θεσσαλονίκης αλλά και της επιτροπής πλημμυροπαθών του Δ. Παύλου Μελά έχουν απευθύνει καλέσματα.

Τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματιστεί για σήμερα, Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, σε περιοχές του κέντρου αλλά και της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Αρχικά, στις 12:30 μέλη του συλλόγου Εκπαιδευτικών της δυτικής Θεσσαλονίκης καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης δυτικής Θεσσαλονίκης, στη Σταυρούπολη, για να διαμαρτυρηθούν για τις συγχωνεύσεις Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων.

Επίσης, το απόγευμα, στις 18:00 μέλη της επιτροπής πλημμυροπαθών του δήμου Παύλου Μελά έχουν απευθύνει κάλεσμα στην οδό Αγίας Μαρίνης, στην Πολίχνη, ζητώντας, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, να κηρυχθούν οι πλημμυροπαθείς περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την καταγραφή των ζημιών και να δοθούν οι ανάλογες αποζημιώσεις καθώς και να υλοποιηθούν χωρίς άλλη καθυστέρηση όλα τα έργα και οι μελέτες αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή.

Παράλληλα, αναρχικές συλλογοκότητες έχουν καλέσει σε συγκέντρωση στην πλατεία Καλλιθέας, στην Άνω Πόλη, στις 19:00 καθώς όπως αναφέρουν οι ίδιοι, «χθες, Κυριακή ενώ ήταν προγραμματισμένο μπαρ οικονομικής ενίσχυσης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστ(ρι)ών στην πλατεία, εμφανίστηκαν διμοιρίες των ΜΑΤ περιμετρικά της πλατείας με σκοπό να εμποδίσουν την πραγματοποίηση του μπαρ».