Skip to main content

Τρεις συγκεντρώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη - Για πότε είναι προγραμματισμένες

Μέλη των ΕΑΑΚ θα συγκεντρωθούν έξω από το Δημαρχειακό Μέγαρο την ώρα που συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματιστεί για σήμερα, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Αρχικά, στις 12:30 μέλη των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Α'Βάθμιας εκπαίδευσης έχουν απεθύνει κάλεσμα σε συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου ενάντια στη νέα προσφυγή που κατέθεσε το υπουργείου Παιδείας κατά της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας ζητώντας να κριθεί παράνομη η κηρυχθείσα απεργία - αποχή από κάθε καθήκον που σχετίζεται με τους νέους θεσμούς του Ενδοσχολικού Συντονιστή και του Παιδαγωγικού Συμβούλου - Μέντορα.

Στη συνέχεια, στις 17:00 μέλη των ΕΑΑΚ θα συγκεντρωθούν έξω από το Δημαρχειακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης την ώρα που συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο και θα ζητήσει να λάβει θέση για την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Τέλος, αλληλέγγυοι στους φυλακισμένους Βαγγέλη Σταθόπουλου και Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη και αναρχικές συλλογικότητες έχουν απευθύνει κάλεσμα στις 18:00 επί της Αγίας Σοφίας με Ερμού λόγω της αυριανής εκδίκασης της υπόθεσής τους στο Εφετείο.