Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μικρής έκτασης θαλάσσια ρύπανση μετά τη φωτιά στο ναυπηγείο στην Πυλαία

Ιιδιωτική εταιρεία αντιρρύπανσης ανέλαβε την αντιμετώπιση - εξουδετέρωση της ρύπανσης στη θάλασσα με τη χρήση απορροφητικών υλικών.
Μικρής έκτασης θαλάσσια ρύπανση προκλήθηκε σήμερα κατά την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε σε ναυπηγείο στη Γεωργικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη και είχε ως αποτέλεσμα να καεί ολοσχερώς το καραβάκι «Κωνσταντής».
 
 
Σήμερα το πρωί ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης από το Πυροσβεστικό Σώμα για εκδήλωση πυρκαγιάς σε ναυπηγείο, το οποίο βρίσκεται στον δήμο Πυλαίας, κατά την οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς ένα Ε/Γ -Δ/Ρ και ένα Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφος.
 
Άμεσα στελέχη της Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο σημείο, όπου εντόπισαν σε παρακείμενο θαλάσσιο χώρο ιριδίζον φιλμ πετρελαιοειδών, έκτασης περίπου 100 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο προήλθε από την εκροή στη θάλασσα του νερού της πυρόσβεσης. Στη συνέχεια, ιδιωτική εταιρεία αντιρρύπανσης ανέλαβε την αντιμετώπιση - εξουδετέρωση της εν λόγω ρύπανσης με τη χρήση απορροφητικών υλικών.
 
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμου και δεν παρατηρήθηκε ζημιά στην υλικοτεχνική υποδομή του ναυπηγείου.