Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μικρό κοριτσάκι έπεσε στον Θερμαϊκό - Βούτηξε περαστικός και το έσωσε

Ένα κοριτσάκι περίπου τεσσάρων ετών έπεσε σήμερα το πρωί στον Θερμαϊκό κόλπο, όταν το παρέσυρε ο αέρας με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του.

Μία τρομακτική εμπειρία έζησε σήμερα ένα μικρό κοριτσάκι στη Θεσσαλονίκη που έκανε αμέριμνο βόλτα με τη γιαγιά του στην παραλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, περίπου στις 10.00, το παιδί, ηλικίας περίπου τεσσάρων ετών, έκανε βόλτα με τη γιαγιά του και το μικρό του αδελφάκι, το οποίο βρισκόταν σε παιδικό καρότσι στην παλιά παραλία και συγκεκριμένα στο ύψος της αρχής της Λεωφόρου Νίκης. Τότε, λόγω ισχυρής ριπής του ανέμου, το κοριτσάκι έκανε μερικά βήματα πίσω, έχασε την ισορροπία του και έπεσε στον Θερμαϊκό Κόλπο.

Η γιαγιά του μικρού παιδιού, η οποία δεν μιλούσε ελληνικά, φώναξε, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, βοήθεια στα αγγλικά ενώ άμεση ήταν η κινητοποίηση των περαστικών. Ένας άνδρας βούτηξε γρήγορα στον Θερμαϊκό και έβγαλε αμέσως το παιδί έξω. Ευτυχώς για το μικρό κοριτσάκι στο συγκεκριμένο σημείο το νερό δεν ήταν ιδιαίτερα βαθύ.

Όπως αναφέρει ο αυτόπτης μάρτυρας στη Voria.gr, το κοριτσάκι τρόμαξε αρκετά, αλλά δεν τραυματίστηκε.

Στο σημείο έφτασαν άμεσα δυνάμεις της αστυνομίας και το ΕΚΑΒ και το κοριτσάκι διεκομίσθη προληπτικά στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Φωτογραφία αρχείου