Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Τις αλλαγές στις ξεναγήσεις λόγω κορωνοϊού σχολίασε η πρόεδρος του Συνδέσμου Ξεναγών Θεσσαλονίκης, αναφέροντας πως το ενδιαφέρον είναι μικρό.

Μικρό είναι το ενδιαφέρον για οργανωμένες ξεναγήσεις στην Θεσσαλονίκη τις πρώτες ημέρες επαναλειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων, όπως ανέφερε η πρόεδρος του Συνδέσμου Ξεναγών Θεσσαλονίκης, Αναστασία Γαϊτάνου.

Σύμφωνα με την ίδια «αλλάζουν τα δεδομένα της επίσκεψης». Όπως είπε μιλώντας στο Radio North, η ξενάγηση θα πραγματοποιείται με ασύρματες συσκευές, ώστε να αποφεύγεται η επαφή μεταξύ τουριστών και ξεναγών.

«Όπως είναι τα πράγματα μέχρι σήμερα το κάθε λεωφορείο μπορεί να κουβαλήσει συγκεκριμένο αριθμό επιβατών που μειώνεται στο μισό λόγω των μέτρων που έχουν επιβληθεί» σχολίασε η κ. Γαϊτάνου. Η ίδια συμπλήρωσε πως συγκεκριμένος είναι και ο αριθμός των επισκεπτών που μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα στα μουσεία.

Σύμφωνα με την κ. Γαϊτάνου τις πρώτες ημέρες επαναλειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων το ενδιαφέρον για οργανωμένες επισκέψεις και ξεναγήσεις παραμένει μικρό στη Θεσσαλονίκη. «Δεν έχουμε τουρισμό. Δεν είναι πολλοί οι Έλληνες που θέλουν ξεναγήσεις στην Θεσσαλονίκη» σχολίασε. «Οι συστάσεις που έχουν γίνει αναφέρουν ότι η χρήση μάσκας και από τον ξεναγό και από τους ξεναγούμενους είναι υποχρεωτική. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι δύσκολη η ξενάγηση με μια μάσκα. Θα πρέπει να αλλάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα, άρα τα προβλήματα αυξάνονται», τόνισε.

Αναφερόμενη στους τουρίστες που επισκέπτονται συνήθως την πόλη η πρόεδρος του Συνδέσμου Ξεναγών τόνισε πως προέρχονται κυρίως από Γερμανία, Αγγλία, Ρωσία, Ισραήλ, Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία και Τουρκία.

Τέλος, η κ. Γαϊτάνου υπογράμμισε πως η πόλη μπορεί να έχει μνημεία, έχει ωστόσο πρόβλημα πρόσβασης σε αυτά.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ