Skip to main content

Θεσσαλονίκη: «Μίλα τώρα» λένε τα παιδιά του 3ου Γυμνασίου Μίκρας (video)

Οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Μίκρας στην Καρδία Θεσσαλονίκης συμμετέχουν στην ετήσια πανελλαδική εκστρατεία του Χαμόγελου του Παιδιού

Το μήνυμα «μίλα τώρα», σχηματισμένο γράμμα γράμμα σε χαρτόνια που κρατούσαν στα χέρια τους, έστειλαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου Γυμνασίου Μίκρας στην Καρδία Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στην ετήσια πανελλαδική εκστρατεία του Χαμόγελου του Παιδιού, με τον τίτλο «Μίλα Τώρα», για το φαινόμενο της Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού.

Σε κάθε τμήμα, τα παιδιά έβαψαν κάθε γράμμα ξεχωριστά και στη συνέχεια βγήκαν στην αυλή. Εκεί έπρεπε να συνεννοηθούν μεταξύ τους ώστε να σταθούν στη σωστή θέση και με το σωστό γράμμα για να σχηματιστεί το μήνυμα. Χέρι με χέρι, τα γράμματα πέρασαν από τα παιδιά όλων των τάξεων, που, λίγο αργότερα, πήραν τις τσάντες τους στον ώμο, πήγαν στο γήπεδο του σχολείου και σχημάτισαν με αυτές στο έδαφος, τις ίδιες λέξεις, σε μια προσπάθεια να σπάσουν την απομόνωση των παιδιών που γίνονται θύματα βίας και εκφοβισμού αλλά και εκείνων που βρίσκονται κάποιες φορές σε ρόλο παρατηρητή ή θύτη. Τις εικόνες κατέγραψε drone από ψηλά, ενώ δημιουργήθηκε βίντεο που αναρτήθηκε στο youtube.



«Θεωρήσαμε ότι θα ήταν πολύ ωραίο να συμμετέχουμε σε μια τέτοια δράση, μετά και την ενημέρωση που ήρθε και μας έκανε το Χαμόγελο του Παιδιού. Πράγματι υπάρχει δυσκολία στις σχέσεις στην κοινωνία μας και παρατηρούνται φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού. Τα παιδιά, από την πλευρά τους, έχουν πραγματικά όρεξη για τέτοιου είδους ενέργειες που είναι, άλλωστε, μια ευκαιρία για εκείνα, να λειτουργήσουν ομαδικά, να αντιληφθούν ότι το σχολείο δεν είναι μόνο μάθημα και διάβασμα, να αναπτύξουν αξίες, ιδανικά και δεξιότητες», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η φιλόλογος Μαρία Χρηστίδου. Η ίδια, σε συνεργασία με τη φιλόλογο Κωνσταντίνα Παπακώστα και την εκπαιδευτικό της τεχνολογίας, μηχανολόγο μηχανικό Αντωνία Τσακίρογλου, συντόνισαν την υλοποίηση της δράσης.

Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις των μαθητών και των μαθητριών, η κ. Χρηστίδου επισήμανε ότι εκδήλωσαν μεγάλη προθυμία, καθώς, όπως είπε, επιδεικνύουν μεγάλη όρεξη για τέτοιου είδους δραστηριότητες. «Σε τέτοιες περιπτώσεις βλέπουμε στοιχεία του χαρακτήρα των παιδιών όπως η προθυμία, το φιλότιμο και το κοινωνικό ενδιαφέρον» πρόσθεσε.

Στο ίδιο πνεύμα, ο διευθυντής του Γυμνασίου Θεόδωρος Γούτας τόνισε ότι «τα παιδιά ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά και συμμετείχαν πολύ ενεργά στη δράση». Παράλληλα ανέφερε ότι ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου έλαβε τη σχετική απόφαση, με αφορμή την 6η Μαρτίου, που είναι αναγνωρισμένη στη χώρα μας ως Σχολική ημέρα ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και τον Εκφοβισμό αλλά και με αφορμή τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. «Θέλαμε, μαθητές και εκπαιδευτικοί, να δώσουμε το μήνυμα ότι όλη η σχολική κοινότητα είμαστε κατά της βίας και σε καμία περίπτωση δεν την εγκρίνουμε ως πρακτική στο σχολικό περιβάλλον», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ