Τρίτη 2 Ιουνίου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ - ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Σε έναν χώρο ασφυκτικά γεμάτο από στελέχη της ΝΔ, επικρατούσε ενθουσιασμός και μεγάλη αισιοδοξία για το αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου.

Μηνύματα νίκης για τις επερχόμενες ευρωεκλογές έστειλαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ, που συμμετείχαν στην εκδήλωση της ΝΔ Θεσσαλονίκης, στο κινηματοθέατρο «Ολύμπιον», στην Αριστοτέλους, με κεντρικό ομιλητή τον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Σε έναν χώρο ασφυκτικά γεμάτο από στελέχη του κόμματος, το κλίμα ήταν πανηγυρικό και επικρατούσε ενθουσιασμός και μεγάλη αισιοδοξία για το αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όπως και οι πολλοί άλλοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που έδωσαν το παρών στην εκδήλωση έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα, αγκαλιές και φιλιά από το «γαλάζιο» ακροατήριο, ενώ στήθηκαν πολλά πηγαδάκια πριν και μετά την εκδήλωση, στην οποία πήραν το λόγο και οι ευρωβουλευτές εκτός του κ. Μεϊμαράκη για ένα σύντομο χαιρετισμό ο καθένας.

Θερμό χειροκρότημα και υποδοχή είχε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, κατά την είσοδό του στο κινηματοθέατρο «Ολύμπιον». Ο κ. Μεϊμαράκης ήταν αυτός που υποδέχτηκε τον κ. Καραμανλή, μαζί με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Τάσο Σπηλιόπουλο. Ο πρώην πρωθυπουργός χαιρέτισε πολλά από τα στελέχη της ΝΔ που βρίσκονταν στο χώρο, καθώς κατευθυνόταν μαζί με τον κ. Μεϊμαράκη προς τη θέση του στην πρώτη σειρά της εκδήλωσης. Μάλιστα, κατά παρέκκλιση των συνηθειών του ο πρώην πρωθυπουργός ανέβηκε στο τέλος της εκδήλωσης για πρώτη φορά στην εξέδρα για να χαιρετίσει και να βγει φωτογραφίες με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές.Την εναρκτήρια τοποθέτηση έκανε ο κ. Σπηλιόπουλος, ο οποίος απευθυνόμενος στον κ. Καραμανλή είπε «είμαστε υπερήφανοι για τη στάση σου στο Βουκουρέστι». O κ. Σπηλιόπουλος αναφέρθηκε και στην απουσία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα την Ημαθία στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του και του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης, Νίκου Ταχιάου, ο οποίος ήταν σε debate, αλλά στο τέλος πρόλαβε να έρθει και κάθησε δίπλα στον Κώστα Καραμανλη έχοντας μάλιστα θερμή συνομιλία μαζί του. Ο κ. Σπηλιόπουλος επίσης ευχαρίστησε τον κ. Μεϊμαράκη για την προσφορά του στη ΝΔ, χαρακτηρίζοντάς τον «το εμβληματικότερο στέλεχος της παράταξης».Στη συνέχεια σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Γιάννης Ανδρουλάκης, Καλυψώ Γούλα, Βασιλική Λαζαράκου, Κατερίνα Μάρκου, Γιάννης Πάιδας και Μαρία Σπυράκη, ενώ στη συνέχεια παίχτηκε ένα ολιγόλεπτο βίντεο για την ιστορική πορεία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με δηλώσεις του ιδίου για τις ευρωπαϊκές εκλογές και τη σημασία τους.

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου στην ομιλία του απευθυνόμενος στο ακροατήριο είπε: «στις 26 Μαΐου μιλάτε εσείς και το μήνυμά σας πρέπει να είναι ξεκάθαρο και προς τα μέσα και προς τα έξω. Να στηρίξετε το κόμμα, που έβαζε πάντα την πατρίδα πάνω από όλα».

Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε αναλυτικά στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το καλοκαίρι του 2015 και συνοψίζοντας για τους λόγους που οδήγησαν στην κρίση επικέντρωσε σε δύο:

1. Τα κόμματα δε συνεννοήθηκαν μεταξύ τους.

2. Οι πολίτες έκαναν λάθος.

«Αν είχαμε συνεννοηθεί μεταξύ μας θα είχαμε βγει πολύ πιο γρήγορα από την κρίση», είπε και επισήμανε ότι πάντα η ΝΔ έλεγε την αλήθεια στους πολίτες κι αυτό έπραξε και το καλοκαίρι του 2015, ψηφίζοντας τη συμφωνία για το μνημόνιο, αλλά όχι τα μέτρα. «Εγώ ξέρετε δε χαϊδεύω αυτιά. Καλώ τους πολίτες να ψηφίσουν κόμματα που λένε την αλήθεια, γιατί δεν έχουμε περιθώρια για άλλα λάθη», τόνισε.

Ο κ. Μεϊμαράκης δικαιολόγησε την τότε στάση της ΝΔ, λέγοντας «λένε ότι βάλαμε τότε πλάτη για να στηρίξουμε τον Τσίπρα. Εμείς βάλαμε πλάτη για να σώσουμε την Ελλάδα. Γιατί η δική μας σημαία είναι η ελληνική, δεν υπάρχει για εμάς το εγώ, αλλά το εμείς και η χώρα». Σε αυτό το σημείο μάλιστα το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα και μαζί του και ο Κώστας Καραμανλής.

Αναφέρθηκε εκτεταμένα στο θέμα της ενότητας της ΝΔ και υπερασπίστηκε τον εαυτό του απέναντι στην γκρίνια ότι πολλές φορές διαφοροποιεί τη στάση του από την κομματική γραμμή.

«Σήμερα είμαστε περισσότερο παρά ποτέ ενωμένοι. Παρόλα αυτά κάποιοι θέλουν να βλέπουν διαφοροποιήσεις, γιατί τάχα ο ένας δε μιλάει, ενώ ο άλλος, εγώ δηλαδή που μιλάω αναρωτιούνται γιατί το κάνω. Η δική μας πορεία είναι διαφορετική και δίνουμε τη μάχη από πολύ παλιά ακόμη κι όταν η ΝΔ ήταν πολύ μικρή για να την κρατήσουμε όρθια», είπε.

Ο κ. Μεϊμαράκης κάλεσε τους Νεοδημοκράτες «να μην τσιμπάνε», όταν παρερμηνεύονται οι δηλώσεις του.

Επίσης, κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες και να στείλουν ισχυρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής. «αν στις 26 Μαΐου το μήνυμα είναι ισχυρό θα σύρουμε τον Τσίπρα σε εκλογές», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος έκανε άνοιγμα προς τους παλιούς ψηφοφόρους της ΝΔ που επέλεξαν άλλα κόμματα όπως τους ΑΝΕΛ, το Ποτάμι, την Ένωση Κεντρώων, αλλά και το ΣΥΡΙΖΑ, στο παρελθόν: «Ανοίγουμε την αγκαλιά μας για όσους θέλουν να επιστρέψουν πίσω. Εμείς ως Χριστιανοί τους συγχωρούμε, γιατί λάθη γίνονται πάντα», είπε και ξέσπασε όλη η αίθουσα σε χειροκροτήματα.

Παρόντες όλοι οι βουλευτές της Θεσσαλονίκης Α' και Β', πολλοί μνηστήρες για τις λίστες των βουλευτικών εκλογών, πολλοί υποψήφιοι των δημοτικών εκλογών, σύσσωμο το «καραμανλικό μπλοκ» και όλοι οι πολιτικοί φίλοι του κ. Μεϊμαράκη στη Θεσσαλονίκη και όλο το στελεχιακό δυναμικό.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ