Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μήνυση Κουριαννίδη σε Ζαριανόπουλο με φόντο τη Χρυσή Αυγή

Η κομματική οργανώση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καταγγέλλει τον κ. Κουριαννίδη για «προσπάθεια ποινικοποίησης των πολιτικών επιχειρημάτων»

Μήνυση για «συκοφαντική δυσφήμηση» κατά του στελέχους του ΚΚΕ και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στον δήμο Θεσσαλονίκης, Σωτήρη Ζαριανόπουλου, κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης Γιάννης Κουριαννίδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ η μήνυση κατατέθηκε επειδή ο κ. Ζαριανόπουλος «τον κατηγόρησε για συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή»

«Η ιστορία και οι δημόσιες τοποθετήσεις καθενός, αποκαλύπτουν το ρόλο του. Ο αντικομμουνισμός σαν κυρίαρχο συστατικό στοιχείο του φασισμού, συμπεριλαμβάνει την προσπάθεια ποινικοποίησης των πολιτικών επιχειρημάτων και δράσης των κομμουνιστών», αναφέρει η κομματική οργανώση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και προσθέτει ότι

«Πρόθεση ακροδεξιών ομάδων να παραπλανήσουν ότι «ξεκόβουν» από το ποινικό παρελθόν της Ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής μετά τη καταδίκη της και ταυτόχρονα να προσελκύσουν το «ορφανό» ακροατήριο της είναι ολοφάνερη».

Καταληκτικά τονίζεται στην ανακοίνωση ότι η ιστορία «διδάσκει και το ΚΚΕ επαναλαμβάνει: καμιά δίωξη δεν τρομοκρατεί τους κομμουνιστές που δεν λύγισαν σε πολύ δυσκολότερες καταστάσεις.  Η πάλη κατά του φασισμού δεν τελείωσε με τη καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Συνεχίζεται με την απομόνωση κάθε μορφής του μέσα στο λαό, με τη πάλη ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα που τον εκτρέφει σαν εφεδρεία του».