Skip to main content

Κόπτσης: Κανένα παιδί δεν είδε το ακατάλληλο διαφημιστικό υλικό

Τη διαβεβαίωση ότι κανένα παιδί δεν είδε το διαφημιστικό υλικό με ακατάλληλο περιεχόμενο με το οποίο ήταν τυλιγμένα βιβλία δίνει ο διευθ. εκπαίδευσης.

Τη διαβεβαίωση ότι κανένα παιδί δεν είδε το διαφημιστικό υλικό με ακατάλληλο περιεχόμενο με το οποίο ήταν τυλιγμένα βιβλία που μοιράστηκαν στην 6η δημοτικού έδωσε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, σε επικοινωνία που είχε ο ίδιος με τη Voria.gr.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κόπτσης, πολλά βιβλία έχουν ευαίσθητο εξώφυλλο και κατά συνέπεια οι εκδοτικοί οίκοι τα τυλίγουν με διαφημιστικά φυλλάδια για να μην χαλάσουν.

«Όταν τα βιβλία πηγαίνουν στα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί κόβουν τις ντάνες, πετάνε το διαφημιστικό υλικό και στη συνέχεια μοιράζουν τα βιβλία στα παιδιά» εξήγησε ο περιφερειακός διευθυντής, υπογραμμίζοντας πως μόνον ένας εκπαιδευτικός του σχολείου είδε το ακατάλληλο περιεχόμενο.

Το θέμα έφερε σήμερα στη δημοσιότητα σήμερα το Open, το οποίο μετέδωσε πως βιβλία που μοιράστηκαν στην 6η δημοτικού των δημόσιων σχολείων ήταν τυλιγμένα με ακατάλληλο περιεχόμενο.

Συγκεκριμένα ήταν αυτά των εικαστικών που ήταν με διαφημιστικό για αυξητική στήθους.

Στο ρεπορτάζ αναφερόταν πως κάποιοι εκπαιδευτικοί προσπάθησαν να τα τραβήξουν, πριν τα δουν τα παιδιά, αλλά το κακό είχε ήδη γίνει.