Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μυστήριο με το απανθρακωμένο πτώμα, τι έδειξε η νεκροψία - Τα τρία σενάρια

Άνδρας ηλικίας άνω των 55 ετών το απανθρακωμένο πτώμα - Δεν φέρει χτυπήματα - Τι λέει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης

Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει το τραγικό συμβάν που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη όταν μετά από επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς σε σκουπίδια οι πυροσβέστες εντόπισαν ένα απανθρακωμένο πτώμα.

Διαβάστε σχετικά - Θεσσαλονίκη: Πυροσβέστες εντόπισαν απανθρακωμένο πτώμα μετά από πυρκαγιά σε σκουπίδια

Η φωτιά σημειώθηκε λίγο μετά τις 21.30 σε υπαίθριο χώρο επί της οδού Μιχαηλίδη, πλησίον της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, και για την κατάσβεσή της είχαν σπεύσει στο σημείο τρία οχήματα με εννέα πυροσβέστες. Με το πέρας της κατάσβεσης οι πυροσβέστες εντόπισαν την απανθρακωμένη σορό ενός άνδρα, ενώ στο σημείο έσπευσε και η ιατροδικαστής και διευθύντρια της Ιατροδικαστικής του ΑΠΘ, Λήδα Κοβάτση.

Από τη μακροσκοπική εξέταση η ιατροδικαστής δεν είχε βρει στοιχεία που να παραπέμπουν σε δολοφονία ωστόσο σε δηλώσεις της στη Voria.gr την επομένη του συμβάντος είχε δηλώσει ότι η νεκροψία-νεκροτομή θα δώσει τις απαντήσεις σε τέτοια ερωτήματα.

Η νεκροψία-νεκροτομή τελικά, όπως είπε σήμερα στη Voria.gr η κ. Kοβάτση, έδειξε ότι πρόκειται για άνδρα ηλικίας άνω των 55 ετών ενώ έχει απανθρακωθεί σε μεγάλο βαθμό. Δεν φέρει χτύπημα από κάποιο όργανο ή μαχαίρι ενώ φέρεται να είχε καρδιολογικά προβλήματα καθώς βρέθηκαν αλλοιώσεις στην καρδιά του.

Έως αυτή την ώρα ο απανθρακωμένος άνδρας παραμένει αγνώστων στοιχείων, με το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής να ερευνά διεξοδικά την υπόθεση και, παρότι εκ του αποτελέσματος της νεκροψίας έχει αποκλειστεί η δολοφονία, παραμένει μυστήριο το πώς άρχισε η φωτιά και πώς βρέθηκε στο σημείο ο άγνωστος άνδρας που απανθρακώθηκε.

Γείτονες και περίοικοι της περιοχής όπου βρέθηκε η απανθρακωμένη σορός αρχικά εξέφραζαν την εκτίμησή τους ότι πρόκειται για έναν άστεγο που κυκλοφορούσε στη γειτονιά, με κάποιους να λένε μάλιστα ότι είχαν μέρες να τον δουν, ενώ άλλοι ανέφεραν ότι ένας περίοικος ε΄πε ότι πρόκειται για άτομο που είχε χαθεί από το σπίτι του και ότι τον αναζητούσαν οι οικείοι του.

Εθελοντικές ομάδες που ασχολούνται με τους αστέγους αλλά και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Δημητριάδης, μιλώντας στη Voria.gr, απέκλεισαν το ενδεχόμενο η απανθρακωμένη σορός να ανήκει σε άστεγο αφού όπως είπαν δεν αγνοείται κάποιος από τους αστέγους, προσθέτοντας ότι οι ίδιοι οι άστεγοι προσέχουν ο ένας τον άλλον «κι αν κάποιος έλειπε θα μας είχαν ενημερώσει αμέσως».

Ένα τρίτο σενάριο που εικάζεται είναι να πρόκειται για χρήστη ναρκωτικών ουσιών -καθώς στο συγκεκριμένο σημείο πολλές φορές οι περίοικοι έχουν δει να γίνεται χρήση- που άναψε φωτιά για να υγροποιήσει την ηρωϊνη και μετά τη λήψη της δόσης σε κατάσταση σχεδόν αφασίας να μην αντιλήφθηκε πώς άρπαξε φωτιά το μέρος αλλά και ο ίδιος. Πάντως, από τη νεκροψία-νεκροτομή στην κατάσταση που βρέθηκε η σορός είναι αδύνατον να διαπιστωθεί εάν ήταν χρήστης, καθώς δεν φαίνεται εάν είχε τρυπημένες φλέβες στα χέρια ή σε άλλα σημεία του σώματος.

Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι, παρότι το συμβάν έγινε σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή και σε ώρα που η κίνηση είναι μεγάλη, ουδείς εκ των περαστικών και των περιοίκων άκουσε ή αντιλήφθηκε το παραμικρό παρά μόνο τη φωτιά στο σημείο όταν έφτασε η δύναμη της Πυροσβεστικής.