Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μνημόνιο συνεργασίας δήμου-ΟΗΕ για την στήριξη των προσφύγων

Μνημόνιο συνεργασίας για την ενταξιακή πολιτική και προστασία των προσφύγων υπέγραψαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο Φιλίπ Λεκλέρκ.

Την ενδυνάμωση της συνεργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης με το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα σε ζητήματα ενταξιακής πολιτικής και προστασίας των προσφύγων προβλέπει σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, που υπογράφηκε το πρωί της Πέμπτης.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Αντιπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα Φιλίπ Λεκλέρκ, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή και του Αντιδημάρχου Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργου Αβαρλή.

«Είμαι σίγουρος ότι η κοινή δράση των φορέων μας θα έχει πολλαπλασιαστικά θετικά αποτελέσματα, ώστε να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη στήριξη των ανθρώπων αυτών, που έχουν ως μόνη ελπίδα ένα καλύτερο μέλλον για αυτούς και τα παιδιά τους», ανέφερε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Στη στενή συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ αναφέρθηκε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, ενώ για την αποτελεσματικότητα των δράσεων που έχουν αναπτυχθεί μίλησε και ο Αντιπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας καθορίζει την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο πεδίο της ένταξης των αιτούντων άσυλο και των προσφύγων. Ακόμη, προβλέπει συνέργειες στον τομέα της ανάπτυξης προγραμμάτων και της αναζήτησης χρηματοδοτικών εργαλείων.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ακόμη από την πλευρά της Ύπατης Αρμοστείας ο Επικεφαλής του Γραφείου στη Θεσσαλονίκη Luca Curci και η Ειδική Συνεργάτιδα Διαμεσολάβησης Δωροθέα Κοκοζίδου.