Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μελωδίες ξεπήδησαν από το Γαλεριανό συγκρότημα στη Ναυαρίνου (φωτο+vid)

Με έναν ξεχωριστό τρόπο τιμάται η αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής ανήμερα του θερινού ηλιοστασίου με μελωδίες σε έναν εμβληματικό αρχαιολογικό χώρο.

Μια μοναδική μουσική εκδήλωση διοργάνωσε το απόγευμα της Δευτέρας το Σωματείο Φίλων του Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης στον αρχαιολογικό χώρο του Ανακτόρου του Γαλέριου.

Το σωματείο, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης και το Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης τιμούν την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής (ανήμερα του θερινού ηλιοστασίου) κατακλύζοντας με μελωδίες από χορωδίες τον αρχαιολογικό χώρο.

Το κοινό έχει την ευκαιρία να απολαύσει γνωστές συνθέσεις μεγάλων Ελλήνων συνθετών και στιχουργών που ερμηνεύουν η Χορωδία ενηλίκων Σχολής Μωραΐτη, η Μικτή Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Βόλου, η Μικτή χορωδία Δήμου Δράμα, το Γυναικείο φωνητικό σύνολο ChorΩδές female vocal ensemble.

Οι ερμηνείες τραγουδιών όπως η Όμορφη Πόλη παίρνουν μια διαφορετική διάσταση μέσα στον αρχαιολογικό χώρο, με το κοινό να συμμετέχει σε μια μοναδική μουσική μυσταγωγία.

Δείτε φωτογραφίες και video: